• 瀏覽: 3,063
  • 回覆: 25
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-15 11:31 AM 發表
唔好做工,唔好賺錢,不用努力生活的,一天24小時,都係自己享受!反正共產,有大鑊飯食!無收入,自然不用交稅,唔會益咗D大鱷!
窮人,只要共咗馬云這類人的身家,就有大把福利!
相反,資本主義社會,就要辛苦工作,真係好慘!一天到晚,都要做公司嘢!無法享受生活!
其實樓主最幸福。住青山,唔駛做,有得食,有得住,病有醫生睇,冇野諗,冇壓力,奉旨鳩叫...

原來痴線佬係青山都喜歡上香討⋯

究竟係咪 想曲線 表示 小黃人 無知弱智低能? 其實法庭判案都知啦⋯⋯

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-15 11:31 AM 發表
唔好做工,唔好賺錢,不用努力生活的,一天24小時,都係自己享受!反正共產,有大鑊飯食!無收入,自然不用交稅,唔會益咗D大鱷!
相反,資本主義社會,就要辛苦工作,真係好慘!一天到晚,都要做公司嘢!無法享受生活!
你講d野只有在加拿大發生
搵多少少錢抽40%稅, 窮人永遠唔會加班。

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-15 11:31 發表
响香港,無知最過癮;睇下的香港廢卵幾自我陶醉。

提示: 違規內容已被屏蔽
知唔知咩係996現象?

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2021-1-15 11:31 發表
喺地球,做大陸人最幸福。

引用:
樓主一定係未上過大陸,而家大陸都冇人共產

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]