• 瀏覽: 43,985
  • 回覆: 476
  • 追帖: 1
+7
唔係各國搶住要咩?

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2021-1-15 10:47 AM 發表
澳洲佬之前咁串,而家抵你自食其果,屎眼聯盟中就最先篤盲你隻屎眼,啲煤炭留返你啲澳洲鬼燒炭用啦

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2852673/213_1024.png

即時新聞
財經
理財
科技
中國
國際
商業
移民百科
博客
TV
現在閱讀
【中澳關係】73艘澳洲煤船為卸貨等足半 ...
冇得落貨咪駛返澳洲囉!巧困難咩

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-15 11:21 AM 發表
人哋全是已收款才落船的生意~笑死人用頭撞人屁股乖乖哋享受停電的寒冬?
用邊種煤去發電你都唔識就撲出來7!真係意為係煤就就會用來發電叻唔L切

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2021-1-15 10:47 AM 發表
澳洲佬之前咁串,而家抵你自食其果,屎眼聯盟中就最先篤盲你隻屎眼,啲煤炭留返你啲澳洲鬼燒炭用啦

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2852673/213_1024.png

即時新聞
財經
理財
科技
中國
國際
商業
移民百科
博客
TV
現在閱讀
【中澳關係】73艘澳洲煤船為卸貨等足半 ...
船員的健康責任並不在中國身上!
中國一早表明船只隨時可以離開!
只是船東及澳洲的貨主賴死唔走,要船員死守於中國水域,希望利用所謂人道理由去迫使中國接貨而矣!
這就是西方的所謂人道理由及嘴臉!

不如拎去台灣賣, 
有媒燒下取暖無咁易凍死... 

又話開戰

引用:
原帖由 2000168fan 於 2021-1-15 11:17 AM 發表
新聞公司報道,澳洲煤炭上市公司Whitehaven Coal昨日(1月14日)發表12月季度報告,表示中國的貿易限制措施,改變了海運煤炭貿易的流向。該公司說:「中國已用更高成本購入俄羅斯、印尼、南非等國家的煤炭,來取代其國內生產。」

澳洲煤炭不再運到中國,正尋找其他地方的客戶,包括印度、巴基斯坦和中東。傳統上,送到這些市場的貿易煤炭,最終目的地是中國。
Whitehaven說,中國買家的缺席,壓 ...
上述消息如屬實,隻船點解重係度?

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-15 11:21 AM 發表
人哋全是已收款才落船的生意~笑死人用頭撞人屁股乖乖哋享受停電的寒冬?
你就真係笑屎人喇,吹得就吹

如果真係比了錢先落船,咁中國已表明唔會接收,比佢落貨,你澳洲執到啦,貨錢兩得,可再賣比其他國賺多筆,咁做咩仲瀨死唔走,搞場人道危機?!

你地理得我地中國凍死丫,係唔要呀,吹呀

要自由當然要等下啦

引用:
原帖由 chandaiman05 於 2021-1-15 10:52 AM 發表

得罪阿爺後果
殺雞儆猴做俾美國睇,得罪中國就派另一個川建國去滅鹵味

引用:
原帖由 yyhleung 於 2021-1-15 12:08 PM 發表
5毛冇乜點做過生意,最多咪叫下外賣,咁深既貿易慨念又係好難叫佢地明明既
我係五毛呀, 師兄我真係唔明呀, 請指教呀. 73艘船走去人地港口停半年係咩"深層貿易"概念? D船用埋呢劑打算劏架喇係咪呀? D船員呢? 義工唔出糧架? 而D煤呢唔使錢架? 等我睇下五西毛d深層貿易概念有幾L深層先.

菜菜子仲唔接收哂!上次黃秋生幫手飲一枝紅酒,今次可以預一包佢當燒炭用

引用:
澳洲煤主要唔係動力煤,煤炭都在卸貨港完成檢測。。。。。。。。。🤔🤔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]