• 瀏覽: 40,818
  • 回覆: 476
  • 追帖: 1
澳洲人用晒d澳洲煤咪巧,自己煤礦自己用,又要向中國跪低,澳洲人巧柒

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
得到"謊言外交"稱號,實至名歸!

光復黑暴🧟‍♂️時代垃圾🗑
五大訴求🖐雙手放頭🙆‍♀️
全部上鎖🔒缺一不可🙅‍♀️

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ct4683 於 2021-1-15 10:52 AM 發表

其實轉去呆灣都係幾日就到,呆灣做咩唔幫下隻屎眼?
買完200支紅酒,唔夠錢買煤啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2021-1-15 10:47 AM 發表

澳洲佬之前咁串,而家抵你自食其果,屎眼聯盟中就最先篤盲你隻屎眼,啲煤炭留返你啲澳洲鬼燒炭用啦

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2852673/213_1024.png

即時新聞
財經
理財
科技
中國
國際
商業
移民百科
博客
TV
現在閱讀
【中澳關係】73艘澳洲煤船為卸貨等足半 ...
佢地自己賴死唔走,關人忍事?

點擊數事關廣告收入,千其咪入毒果link

香港郊外大量荒廢農田,街市有大量空鋪。
把差的變得更壞, 損人不利己
激進派只會講大話 !

回覆 引用 TOP

冇電到冇暖氣所以限電令?

回覆 引用 TOP

現貨主應該是中國買家,因為出貨時BL title 是買家或其banker, LC應已付款,不過唔俾呢批貨清關會令買家停止向澳洲進貨,這樣已達到目的

回覆 引用 TOP

你係講緊關胡總事喎,你講緊邊個胡總我都唔知係邊位,而我只關心香港班曱甴幾時先可以清除哂,還香港和平

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cm1001hk 於 2021-1-15 06:59 PM 發表

近近哋去呆灣換批船員或者上岸透下氣囉。。。呆灣最人道。。。
要佢哋帶埋D廢物排洩物一齊去,以免弄污天朝環境...

回覆 引用 TOP

點解其他國家唔買左佢 ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-1-15 12:01 PM 發表

扭舵去台灣啦,又近又方便又有人情味。 台灣咁支持澳洲買了200支澳洲紅酒, 這73船煤炭,菜菜子一定幫你買兩百頓。 
但人地用愛發電,驚唔驚都唔要啲煤呀。

睇住最低工資真係好可笑,最可笑有一班人以為成功係有錢人身上面拎到錢,其實只係一班窮鬼係度爭飯食,人地真正有錢既只係離遠笑緊我地.

回覆 引用 TOP

澳洲真是要錢不要命
反正船員不是白種人
用船員要脅迫中國收貨找數
真是無恥至極,中國明顯不會收貨,除非澳洲收回針對中國的劍

回覆 引用 TOP

全(煤)都可以收皮了
歐美國家要X多人了
世界攻闖+無限能源
中國人富起來
https://www.ixigua.com/6918288242336858636
假如還不明白要睇多D
https://www.ixigua.com/6871886512980492804

假如默克爾係Eva Anna Paula Braun個女
奧巴馬係拉登
普京係複製人
呢個世界係咩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]