• 瀏覽: 44,001
  • 回覆: 476
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-15 11:21 AM 發表
人哋全是已收款才落船的生意~笑死人用頭撞人屁股乖乖哋享受停電的寒冬?
寒冬??

死縲搏同情? 開句聲懇求都或有轉機!
hold住咁多隻船等,就算交易得到都蝕埋船運支出;世界環境組織要監察實,防止煤礦貨主索性將貨全傾倒海上污染海洋.

呀秋生咁鍾意撐澳洲, 係咪要買番些少澳洲煤炭番嚟燒燒佢呢?

扭舵去台灣啦,又近又方便又有人情味。 台灣咁支持澳洲買了200支澳洲紅酒, 這73船煤炭,菜菜子一定幫你買兩百頓。 

仲畀著數加拿狗?唔係嘛?

運去日本啦,日本要限電呀,自己友計平D比日本嘍...

繼大陸後日本供電也拉警報 原因指向創紀錄寒流連發
https://www.chinatimes.com/realt ... headl_p02&chdtv

引用:
原帖由 小小明星123 於 2021-1-15 10:49 AM 發表
仲要頼死唔走
無人接貨

引用:
原帖由 hamsomeking 於 2021-1-15 10:47 AM 發表
澳洲佬之前咁串,而家抵你自食其果,屎眼聯盟中就最先篤盲你隻屎眼,啲煤炭留返你啲澳洲鬼燒炭用啦

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2852673/213_1024.png

即時新聞
財經
理財
科技
中國
國際
商業
移民百科
博客
TV
現在閱讀
【中澳關係】73艘澳洲煤船為卸貨等足半 ...
死鬼佬淨係識指責人唔識檢討自己。

引用:
原帖由 Ct4683 於 2021-1-15 10:52 AM 發表
其實轉去呆灣都係幾日就到,呆灣做咩唔幫下隻屎眼?
呆灣用愛發電,唔洗用煤

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-1-15 11:21 發表
人哋全是已收款才落船的生意~笑死人用頭撞人屁股乖乖哋享受停電的寒冬?
你好聰明呀
咁你又知唔知買主一日未正式收貨,單交易都未算完成呢!

鬼佬就係自大,覺得中國一定要同佢做生意,有尾國總統射住邊個唔比面,可惜跟著個傻佬

引用:
原帖由 2000168fan 於 2021-1-15 11:17 AM 發表
新聞公司報道,澳洲煤炭上市公司Whitehaven Coal昨日(1月14日)發表12月季度報告,表示中國的貿易限制措施,改變了海運煤炭貿易的流向。該公司說:「中國已用更高成本購入俄羅斯、印尼、南非等國家的煤炭,來取代其國內生產。」

澳洲煤炭不再運到中國,正尋找其他地方的客戶,包括印度、巴基斯坦和中東。傳統上,送到這些市場的貿易煤炭,最終目的地是中國。
Whitehaven說,中國買家的缺席,壓 ...
可樂可以用膠樽架師兄

日日小狗人,抹黑人,制裁這,制裁那,現在還要叫人「回心轉意」?
最大問題係邊個需要邊個多?白澳真不懂自己在國際大舞台的角色!

運去日本啦!五眼

自食其果

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]