• 瀏覽: 44,159
  • 回覆: 476
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2021-1-15 12:20 PM 發表

上述消息如屬實,隻船點解重係度?
其實澳洲佬自覺咁強大,點解唔派幾只炮艦去中國!
要中國無條件買晒澳洲的產品呢!

以前八國聯軍都係用幾只炮艦,就令清政府跪低,賠錢又割地啦!

引用:
原帖由 紅樹綠洲 於 2021-1-15 05:15 PM 發表

如果一個國家領導人好似你咁意氣用事,就仆街㗎喇,新聞都講咗,中國考慮重新入口澳洲煤,中國人要過新年,大家都想開開心心

https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/3117871/china-australia-relations-imports-some-stranded-australian?
考慮下先,等新澳洲總理上任時決定!

早點回去吧

你班同胞就黎凍死囉
都唔知邊個求邊個

引用:
原帖由 winghing007 於 2021-1-15 06:30 PM 發表
轉駛去呆灣啦屌,小菜幫到你
去日本都可以,澳日有軍艦互訪協議,當住係軍艦,去日本停泊下先!

哦 對了 
TAIWAN CAN HELP 

引用:
原帖由 cm1001hk 於 2021-1-15 06:59 PM 發表

近近哋去呆灣換批船員或者上岸透下氣囉。。。呆灣最人道。。。
去日本也可以
澳日軍艦互訪協議
剛剛簽署嘅

引用:
原帖由 abbalau 於 2021-1-15 08:05 PM 發表

其實澳洲佬自覺咁強大,點解唔派幾只炮艦去中國!
要中國無條件買晒澳洲的產品呢!

以前八國聯軍都係用幾只炮艦,就令清政府跪低,賠錢又割地啦!
澳洲軍事人稱
準備同中國作戰

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2021-1-15 08:12 PM 發表

澳洲軍事人稱
準備同中國作戰
以前英國人賣鴉片煙都係咁啦!
香港就係這樣成為大英帝國的殖民地了!

熱烈地歡迎八國聨軍再次光臨中國!
等佢哋試吓中國人的拳頭!

引用:
原帖由 abbalau 於 2021-1-15 08:17 PM 發表

以前英國人賣鴉片煙都係咁啦!
香港就係這樣成為大英帝國的殖民地了!

熱烈地歡迎八國聨軍再次光臨中國!
等佢哋試吓中國人的拳頭!
英國話會派軍艦去南海
等睇戲

法國都派軍艦來

不過它兩
可能因英國脫鈎
而起嘅漁業糾紛
先打起上來

澳洲,低死

既然咁冇人權嘅錢就唔好交易啦, 賣俾美國佬

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-1-15 02:21 PM 發表

對黃畜黎講, 台灣冇停電, 48小時凍死百幾人幸福好多, 造福台灣殯葬業, 目不識丁嘅黃畜偷渡去台灣不愁生計
我講自己嘅家香江,你講呆灣做乜?不過至少人地唔係無煤而凍死自己人先。

澳洲。。。頼死唔走

買家一早俾世錢,就等清關。清關系買家做。唉...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]