• 瀏覽: 1,054
  • 回覆: 14
毒果對於所有醜聞
佢都會盡量篤背脊
目的就係吸引毒果讀者
毒果仲會親自去調查添

時代力量立委黃國昌今(25日)爆料,他曾要求華航說明網路預購的41條菸到底是誰預購的?但華航遲遲未表示,黃今再出示資料,指華航後台的網購系統有一名叫「林家如」的人訂購了37條菸,他並追問誰是林家如。據透露,林家如就是在總統府任職,屬政務任用,掛諮議,目前在總統府發言人室服務。
總統府隨即發表聲明強調,相關情形,屬個人機上免稅品購買,台北地檢署已於8月23日正式說明未涉刑責;航班上免稅品購買,與檢方偵查中團購案無關。總統府強調,根據檢方調查,機上進行免稅菸品購買者共有18人,無論是媒體記者及工作人員,屬於個人消費行為,若有違反規定,由相關單位認定,並依規定進行行政裁罰。
黃國昌稍早也表示,「老實說,我也真的不知道她是誰」,在7月就知道有一位林家如涉案,不過他查到的公務體系中,有7位林家如,他是秉持有多少證據說多少話。不過,在記者會還在進行的過程中,總統府方面已證實林家如就是總統府諮議,在發言人室任職。對此,黃國昌說,請總統府先解釋,他不先做評論。
黃國昌表示,說謊遮掩只是讓這個傷口越來越大,讓人民對政府越來越沒有信心,而社會大眾也無法接受「有關係就是沒有關係」。
https://tw.appledaily.com/politics/20190925/PCSPNPM4SOZ2TWSUMBAYTR4KQQ/

附件

5L7MIQZQHYPWPWBANESTP4G6L4.jpg(51.15 KB)

*****黑玫瑰就係代表惡毒*******
請看清楚我的 紅玫瑰 是紅到發紫
引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-15 10:09 AM 發表
毒果對於所有醜聞
佢都會盡量篤背脊
目的就係吸引毒果讀者
毒果仲會親自去調查添

時 ...
架貨櫃車個標題都夠絕核,
走私菸之恥真抵死....

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-15 05:37 PM 發表

架貨櫃車個標題都夠絕核,
走私菸之恥真抵死....
毒果幫手篤爆佢
呆灣貧污

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-15 07:51 PM 發表

毒果幫手篤爆佢
呆灣貧污
毒果狗呢鑊真係幫到手。

引用:
原帖由 moyy 於 2021-1-15 10:41 PM 發表

毒果狗呢鑊真係幫到手。
背後嗰個四合一 你以為佢係黃絲 佢係專督曱甴背脊

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 16-1-2021 07:46 AM 發表

背後嗰個四合一 你以為佢係黃絲 佢係專督曱甴背脊
篤曱甴背脊賺賞金,咁咪即係臥底

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-1-16 06:09 PM 發表

篤曱甴背脊賺賞金,咁咪即係臥底
四合一呢啲人
只知道賺黑錢 抹黑 有
錢賺就篤背脊
叛國賊乜都做

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-1-16 10:53 PM 發表

四合一呢啲人
只知道賺黑錢 抹黑 有
錢賺就篤背脊
叛國賊乜都做
總統真係要去買菜 佢嘅能力就係賣菜 唔識執政

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-17 08:35 AM 發表

總統真係要去買菜 佢嘅能力就係賣菜 唔識執政
政府發言人 犯咗法仲可以有得做

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-17 09:25 AM 發表

政府發言人 犯咗法仲可以有得做
白菜總統包庇下屬 妨礙司法公正

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-17 12:00 PM 發表

白菜總統包庇下屬 妨礙司法公正
白菜 總統 去街市買菜呢

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-17 01:58 PM 發表

白菜 總統 去街市買菜呢
賣菜婆當當家

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-1-17 08:18 PM 發表

賣菜婆當當家
總統呢個位 只不過係一個傀儡 背後有黨派操控

引用:
原帖由 WongManTat 於 2021-1-18 07:52 AM 發表

總統呢個位 只不過係一個傀儡 背後有黨派操控
曱甴 喜歡的台灣 原來係咁樣

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-1-18 10:04 AM 發表

曱甴 喜歡的台灣 原來係咁樣
貪污+ 逃犯天堂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]