• 瀏覽: 15,914
  • 回覆: 164
+22
本港及烏克蘭等多地也有採購科興疫苗,巴西早前宣布科興疫苗的整體有效率為50.38%。科興疫苗有效率僅跨過50%的門檻,引起外界關注。烏克蘭政府表示,採購合約列明如科興疫苗的有效率未達70%,烏克蘭有權

烏克蘭真係白痴,又唔睇下科興疫苗點解話得50%左右有效率,還忽略了對重症嘅出現係100%防護。
老實講,現在有邊隻疫苗可以有科興嗰隻有咁詳盡嘅資料呀,輝瑞嗰隻話就話有95%有效率,但其實有好多誤導嘅成份,因為有輕微症狀的人係唔被計算在內,而且副作用多,面癱又有甚至有死亡個案。美國呢隻疫苗根本測試數據不足,更加係資料完全不透明。
要我打,我一定會選科興疫苗,最重要係即使我打完都感染到,但都唔會變成重症,就只係好似小病一場。
不過黃人最好就唔好打科興嗰隻,一定要打輝瑞,因為輝瑞係美國貨而科興係中國製,黃人記得分清楚呀。

新聞來源連結:
https://inews.hket.com/article/2852558/【科興疫苗】烏克蘭稱有效率未達70- 有權要求「回水」

佢其實意思係對科興有信心

China is the best

黑媒極力唱衰係預料中事

引用:
原帖由 叻B仔 於 2021-1-15 06:52 AM 發表
佢其實意思係對科興有信心
黃弱智唔識中文嘅

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-15 06:40 AM 發表
本港及烏克蘭等多地也有採購科興疫苗,巴西早前宣布科興疫苗的整體有效率為50.38%。科興疫苗有效率僅跨過50%的門檻,引起外界關注。烏克蘭政府表示,採購合約列明如科興疫苗的有效率未達70%,烏克蘭有權

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2852558/20210114_sinovac_1024.png

烏克 ...
打死人嗰D疫苗都唔唱衰,反而對最有效嗰隻疫苗就千方百計抵毀抹黑,可能科興真係太勁了。

"他表示疫苗有效率超過50%,已能獲大多數監管機構認可。"

其實無所謂啦, 有其他更好既, 咪買其他...

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-15 07:43 AM 發表

呢份係經濟日報變咗黑媒?
唔係唔係啊嘛?
2019年經濟日報黑記因石鏡泉嘅撐警言論迫其下台!入面黑記橫行啦

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-15 06:52 AM 發表
香港有冇類似條款?
睇個款香港D官無咁醒
睇下d反中白痴, 有無咁醒研發到疫苗仲好...

仲係到賴死等中國疫苗...

大陸制係五毛先話正

奇怪為什麼不向美國買? 😄 科興唔好出貨,等人的求你先!

引用:
原帖由 邦之星 於 2021-1-15 07:52 AM 發表
大陸制係五毛先話正
你今日飲咗東江水未呀?西毛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]