• 瀏覽: 15,963
  • 回覆: 164
+22
傻的嗎,包100%㗎!

引用:
原帖由 heyworld 於 2021-1-15 09:15 AM 發表

奇怪為什麼不向美國買?
估計烏佬會話:向死左38萬多國民的地方買疫苗….Errrr
當年個總統好鍾意美國

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-15 06:40 AM 發表
本港及烏克蘭等多地也有採購科興疫苗,巴西早前宣布科興疫苗的整體有效率為50.38%。科興疫苗有效率僅跨過50%的門檻,引起外界關注。烏克蘭政府表示,採購合約列明如科興疫苗的有效率未達70%,烏克蘭有權

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2852558/20210114_sinovac_1024.png

烏克 ...
https://www.youtube.com/watch?v=p-0irka3TME

留意.. 台灣是講緊 mRNA.. 即係老美的疫苗..
但係.. 佢講得幾好..

比香港所謂的醫護.. 以立場先講OK/NO OK..
更加好..

烏克蘭比老尾攪完大不如前無錢買疫苗

窮撚食霸王餐?
烏克蘭去高級餐廳食飯,食完話啲嘢唔好食,要求餐廳賠償

無錢就唔好學人出街食飯啦

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2021-1-15 06:40 AM 發表
本港及烏克蘭等多地也有採購科興疫苗,巴西早前宣布科興疫苗的整體有效率為50.38%。科興疫苗有效率僅跨過50%的門檻,引起外界關注。烏克蘭政府表示,採購合約列明如科興疫苗的有效率未達70%,烏克蘭有權

https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2850000/2852558/20210114_sinovac_1024.png

烏克 ...
其實絕大部分人感染後都只係小病一場,甚至無徵狀,打唔打都一樣。

毒媒加烏克蘭真係中硬

引用:
原帖由 邦之星 於 2021-1-15 07:52 AM 發表
大陸制係五毛先話正
大陸製做唔係正,所以美國不需打制裁,自由市場唔係由市場 衡量產品價值,

科興個只採用已幾拾年技術做, 輝瑞及莫德納採用的mRNA, 為第一次的技術, 輝瑞個只仲要打死人, 黃屍記得打美國貨.

引用:
原帖由 QK13 於 2021-1-15 10:47 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=p-0irka3TME

留意.. 台灣是講緊 mRNA.. 即係老美的疫苗..
但係.. 佢講得幾好..

比香港所謂的醫護.. 以立場先講OK/NO OK..
更加好..
國內專家都好中立, 佢都覺得有人用新技術係好事, 起碼呢款唔得第二款都有機會得..., 好客觀...

香港d專家就算吧, 只可以係香港當自己山寨王...

引用:
原帖由 200888 於 2021-1-15 10:49 AM 發表
窮撚食霸王餐?
烏克蘭去高級餐廳食飯,食完話啲嘢唔好食,要求餐廳賠償

無錢就唔好學人出街食飯啦
合約係兩方都同意

美國早前展開大規模新冠疫苗接種,一名美國護士接種輝瑞疫苗後突然暈倒,外界憂慮輝瑞疫苗的安全問題。由於這名護士多日未有更新社交媒體動態,外界屢傳這名護士接種輝瑞疫苗後死亡。醫院其後澄清,這名護士並無死亡。
美國田納西州醫院CHI Memorial Hospital的30歲護士多弗(Tiffany Dover),上周四(17日)接種新冠疫苗後一度暈倒,由在旁醫生把她扶住。多弗其後澄清,自己本身每當感受到痛楚就會頭暈,估計接種疫苗後頭暈是因感受手臂上的疼痛,而非疫苗副作用。
但有網民指,多弗平時每兩日會於社交媒體Instagram更新動態一次,但於接種疫苗後,她已連續5日未有在Instagram發文。
有網民於Twitter發布帖文,猜測多弗接種疫苗後死亡:
我剛聽説接種疫苗後暈倒的護士多弗已死,她的朋友在Facebook上這樣說,而家人也因收到死亡恐嚇而噤聲。這裡也有禁言令。

甚至有網民於網上發出聲稱是多弗的死亡證明書,但有關文件卻寫錯多弗的年齡為42歲。
多弗所屬醫院其後發表聲明澄清,指多弗在家中正好好休息,並感謝外界對她的關心,但希望醫院保護她和家人的私隱。但不少網民仍質疑醫院的聲明,認為多弗家屬及醫院未有直接正面駁斥死訊傳聞,稱僅由醫院發聲明,不足以恢復公眾信心。

輝瑞疫苗好勁,即時見效。

好心以後就唔好直播。

一秒鐘前好精靈

俾人擺上桌做直播人版真無辜。

真係快過打針。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-1-15 10:55 AM 發表

合約係兩方都同意
簽合約嗰陣,你有無份過目?你知唔知任何合約內容?

只聽倒鬼佬講,就即刻相信?咁係含洋L喎

其實一早講左滅活既有效率唔會好似美,英個兩隻新技術噤誇張地高
滅活噤勁就唔洗研發新技術啦

但滅活係傳統技術,用左好多年,所以就算今次新冠係新製疫苗都可以有以往技術幫補
唔似英美新技術噤冇咩可以參考,樣樣都係未知

你講咩都好,我都係打科興安心
新技術睇多10年8年先敢

Ps,有幾多人淨睇標題但冇click入去睇內文?香港人真係好易比人誤導。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]