• 瀏覽: 1,093
  • 回覆: 10
世界衞生組織今日表示,雖然新冠肺炎疫情已邁入第二年,但預料疫情會比去年更嚴峻,特別是北半球。世衞昨日表示,近日全球確

好像世衛上年在 1 月發現時仲叫大家不要害怕。

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1475899/即時-國際-世衛警告疫情恐比去年嚴峻-北半球淪重災區

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-1-14 09:59 PM 發表
世界衞生組織今日表示,雖然新冠肺炎疫情已邁入第二年,但預料疫情會比去年更嚴峻,特別是北半球。世衞昨日表示,近日全球確

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/d1dae9cee8d5ae4261b95a68e89f751c/stheadline/inewsmedia/20210114/_2021011419113745988.jpg ...
信世衞一早淪陷啦,去到上年中都叫人唔好戴口罩

華人系全後贏家.華人一向小心謹慎。比西人笑足幾十年,話唔夠自由奔放。。今次一鋪過贏返突

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-14 10:13 PM 發表
華人系全後贏家.華人一向小心謹慎。比西人笑足幾十年,話唔夠自由奔放。。今次一鋪過贏返突
上年呢個時候,好多唐人帶口罩仲被人打。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-1-14 09:59 PM 發表

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/d1dae9cee8d5ae4261b95a68e89f751c/stheadline/inewsmedia/20210114/_2021011419113745988.jpg ...
這事不怪世衛,
2019年,美國出的全球醫療防疫排名,美國第一,英國第二,中國第53 .
世衛以為,既然中國都能迅速遏制疫情,發達國家應對起來想必毫無難度, 這病毒不會有什么危險。

引用:
原帖由 robin09 於 2021-1-14 22:20 發表

這事不怪世衛,
2019年,美國出的全球醫療防疫排名,美國第一,英國第二,中國第53 .
世衛以為,既然中國都能迅速遏制疫情,發達國家應對起來想必毫無難度, 這病毒不會有什么危險。
呢個排名以收費為準
並非救治存活率吧…

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2021-1-14 10:11 PM 發表

信世衞一早淪陷啦,去到上年中都叫人唔好戴口罩
唔係呀.6月左右世衛都開始叫人戴口罩.
"從不建議到建議 世衛改口開始鼓勵公眾普遍戴口罩" 6月5日

引用:
原帖由 andonlyu 於 2021-1-14 10:27 PM 發表

唔係呀.6月左右世衛都開始叫人戴口罩.
"從不建議到建議 世衛改口開始鼓勵公眾普遍戴口罩" 6月5日
好啦,師兄你咁嚴謹,5月都未係年中,你啱

英國美國領先全球

信特朗普, 只有特朗普先可以毀滅白人種。

White people die first

警告係無用既,係要瀨晒野先覺悟!上年一月初我返大陸做野,高鐵、大巴、地鐵站得我帶口罩,係係機場好少少,有啲香港人帶。

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]