• 瀏覽: 2,168
  • 回覆: 42
引用:
原帖由 老納 於 2021-1-15 01:47 PM 發表

幫政府推銷政策囉!
例如呢?有冇咩例子,邊個局嘅政治助理曾經推銷過什麼政策?

引用:
原帖由 足智阿拉丁 於 2021-1-15 01:49 PM 發表

例如呢?有冇咩例子,邊個局嘅政治助理曾經推銷過什麼政策?
我唔方便講得太詳細!總之唔係無嘢做!而且亦都好忙好大壓力!不過黎小姐做成點?我唔知,我冇同佢夾過!

個人有選擇係民主社會核心價值,又有空缺比年青人上流了。

佢老公係坡佬,國安法下唯有辭職,要佢宣誓效忠中國,新加坡會追究,以後公務員再唔能夠一腳踏兩船啦。

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-1-15 01:44 PM 發表

你都on9,係689重臣來架,你就黃
可能要打針,暫時退返新加坡,將來又安插另一職位?

但事件中睇到港新兩地未如想像中友好,只能算是商務夥伴.

引用:
原帖由 peter925 於 2021-1-15 01:54 PM 發表
個人有選擇係民主社會核心價值,又有空缺比年青人上流了。
後生女好緊張呢種事,打完針弟時BB變異了點算?

突然間要宣誓, 分分鐘冇得移民,走得快好世界

引用:
原帖由 Iceboss4321 於 2021-1-15 01:18 PM 發表

政治助理好似上個月已宣誓,唔想宣誓應早前已辭。
就係唔想你知道佢唔想

引用:
原帖由 老納 於 2021-1-15 01:52 PM 發表

我唔方便講得太詳細!總之唔係無嘢做!而且亦都好忙好大壓力!不過黎小姐做成點?我唔知,我冇同佢夾過!
政助以上真係好忙,我明嘅!
不過問題係政府高層,只識忙,只識7.11,做嘢簡單複雜化。鬍鬚曾講得好……work smart 唔要 work hard

引用:
原帖由 Iceboss4321 於 2021-1-15 23:36 發表

後生女好緊張呢種事,打完針弟時BB變異了點算?
44 都叫後生女????
老蚌生珠...

有人辭官歸故里, 有人漏夜趕科場, 好正常普通啫。

佢晤係黃C😘😘

她是用LOTR去英國嗎??

引用:
原帖由 崖上的地獄 於 2021-1-15 01:43 PM 發表
連藍C代表都走去移民
你冇得去呀真陰功

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-16 12:23 AM 發表

政助以上真係好忙,我明嘅!
不過問題係政府高層,只識忙,只識7.11,做嘢簡單複雜化。鬍鬚曾講得好……work smart 唔要 work hard
所以佢選唔到特首囉!做嘢醒係冇用架!要識做人!如果鬍鬚曾做特首的話,樓下班人一定作反都似,佢震唔住樓下班人架,佢完全冇嗰個氣勢!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]