• 瀏覽: 10,219
  • 回覆: 180
  • 追帖: 1
+11
d假髮人可以咁低質,簡直國際笑話

狗官

法官郭啟安認為示威者攻擊警察合法?

引用:
原帖由 快活下半場 於 2021-1-14 09:26 PM 發表
前年8月市民於機場發起「黑警還眼」行動,當日有警員聲稱被示威者襲擊而拔槍示警,兩名涉案男子被控非法集結受審。當日拔槍的警員今繼續作供。辯方指拔槍警當日因撞女子而被圍毆,法官郭啟安亦加入向拔槍警提問:「你高高大大、英明神武,撞低一個矮矮細細嘅女仔,好似蝦人咁,啲人睇唔過眼過嚟打...

https://hk.appledaily.com/resizer/mlTG-heKfHqzcEva8sD47A8SjTo=/3204x1802/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/Q4O7676HYFEWFLWYVNOQW3QXNI.JPG
呢隻死黃狗郭棺,我夠睇佢唔順眼,唔通又可以笠亂打佢一身咩。真係白撚痴

身為狗姑,做埋辯方律屍,好似白痴仔咁,睇唔過眼過嚟濕鑊金嘅,係咪冇問題

我想問下個官如果係街有人睇唔過眼打你係咪就無問題 ? 

"會唔會啲人睇唔過眼過嚟打你"
即係個官都確認咗現場暴徒事實上有打警察
搞掂。

https://www.youtube.com/watch?v=ecXS3U9KftI

提示: 違規內容已被屏蔽
睇唔過眼就要走埋嚟打啊,點解睇唔過眼唔係走埋嚟搞清楚件事講道理?法官係咪鼓吹暴力,認為咁樣係合理?

佢之前判嘅案件都唔係全部偏埋一邊,但係佢作為法官,都唔應該有因為睇唔過眼大蝦細就要去打人嘅錯誤觀念,並認為依個係情有可原嘅現象,否則以後個個都話搞錯以為警察大蝦細就走去打警察?正確做法如果發生喺街外人身上係應該報警或者發生喺警察身上應該向投訴科投訴。

睇唔過眼你隻狗官,係唔係可以打柒你?係就出聲

引用:
原帖由 快活下半場 於 2021-1-14 09:26 PM 發表
前年8月市民於機場發起「黑警還眼」行動,當日有警員聲稱被示威者襲擊而拔槍示警,兩名涉案男子被控非法集結受審。當日拔槍的警員今繼續作供。辯方指拔槍警當日因撞女子而被圍毆,法官郭啟安亦加入向拔槍警提問:「你高高大大、英明神武,撞低一個矮矮細細嘅女仔,好似蝦人咁,啲人睇唔過眼過嚟打...

https://hk.appledaily.com/resizer/mlTG-heKfHqzcEva8sD47A8SjTo=/3204x1802/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/Q4O7676HYFEWFLWYVNOQW3QXNI.JPG

🤔條link入面張圖片....個黃衫是記者?

問題1)
😂拿部手機拍片又是記者?
份報紙又夠瞻貼這張圖?!

問題2)
😂張圖感覺背向白杉暴徒還高大同大隻過警察...
個警察同記者一樣身形...
咁個記者都是高高大大、英明神武!👏👏👍

以假髮官邏輯,審理強姦案時,
會問受害人:會唔會啲人睇唔過眼過吊柒你?

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-1-16 07:54 PM 發表
以假髮官邏輯,審理強姦案時,
會問受害人:會唔會啲人睇唔過眼過吊柒你?
🤔個賊會唔會覺得你有錢,才打劫你?

結案:其實只要你窮,就不會比人打劫。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]