• 瀏覽: 18,027
  • 回覆: 159
  • 追帖: 1
+11
一早話左不管那個國家出嘅疫苗也是廢

輝瑞藥廠是侵侵老友,侵侵梗係關照下佢先

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-14 10:23 PM 發表

100%?  弊在宜家得一半多啲啲呢!
都係

不過上次70幾80,今次又50,再嚟會唔會又升又降呢?

不過好彩暫時都無打死人同打歪面同即場打9暈,否則被唱得重勁

見巴西佬又話要增購,真係9up定講真?,如係講真巴西佬真係精神分裂

巴西佬都係唔好搞咁多嘢啦,大量買輝瑞好過啦

引用:
原帖由 joeyeung90 於 2021-1-14 10:18 PM 發表

重症100%
咁預防幾多%
香港七百幾萬人有幾多個重症?
除重症外預防效能低嘅話,即係大規模全民接眾都做唔到群體免疫囉。

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2021-1-14 10:27 PM 發表

即系打左科興, 中左新冠都一定唔洗入ICU

咁仲唔夠?
其實我睇完篇嘢
發現不論打左邊支針都好,其實唔係免疫新冠。
只係減少中招機會+病情無咁嚴重而已。

引用:
原帖由 CYMYYY1 於 2021-1-14 10:36 PM 發表

其實我睇完篇嘢
係呀!打冒感針醫生事前都係咁講!

都係果句
藍既打祖國
其他打外國
大家相安無事!咪幾好

引用:
原帖由 CYMYYY1 於 2021-1-14 10:36 PM 發表

其實我睇完篇嘢
如果「免疫新冠」係指打咗疫苗就唔會確診武漢肺炎,的確係做唔到。

流感疫苗都係一樣。

所有政府官員及親建制港人全部指定打大陸疫苗!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-14 10:49 PM 發表

如果「免疫新冠」係指打咗疫苗就唔會確診武漢肺炎,的確係做唔到。

流感疫苗都係一樣。
睇嚟你都係一個黑護,係邊間醫院做?

附件

Screenshot_20201231_110508.jpg(103.56 KB)

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-1-14 20:13 發表
巴西布坦坦生物醫學研究所(Butantan Institute)在上周公布高達78%的科興疫苗有效率後,澄清該疫苗「總體有效率」為50.4%,說法混亂引起外界批評

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210114/426403934056222720720941.jpeg/R-rtI2E8sQ0WwmPZvk5rWmHnGfXJ74JEv7svGL-7Lxg?v=w1280r16_9
外國新聞台都呼籲打中國疫苗,你話信邊個?

保護率50.3%,整體有50.3%免受感染,即是抗體濃度未必足夠令所有人完全不受感染,但以科興97%的抗體轉陽率來看,其實有效率是相當高的,也就是能成功刺激身體產生有效抗體的機率.只要是能成功做到提前保護,有抗體便已經很好,說明身體已經開始懂得製造與該種病毒對應的抗體了,抗體濃度多少只是身體反應快慢的問題,對於老人家來講是會有遲一些身體才會產生到足夠水平的差異,但總比沒有打之前身體完全不懂得製造抗體那一兩個星期的空窗期要好,這可是寶貴的黃金180小時.雖然仍有49.7%機率受感染,有特種兵空降的戰場形勢就是跟平時的雜牌軍不一樣.所以100%不會轉重症有十分重要的意義,尤其是家中有長者的家庭更是如此.

科興安全得多,三隻疫苗我只選科興

到排到時仲有科興就打,無就算吧啦

有效率絕對可以,只係要考慮副作用問題。國貨用傳統科技,副作用已早預知,歐美用全新科技,副作用點會甘快知

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]