• 瀏覽: 18,108
  • 回覆: 159
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-14 10:49 PM 發表

如果「免疫新冠」係指打咗疫苗就唔會確診武漢肺炎,的確係做唔到。

流感疫苗都係一樣。
全世界都無打左防疫針唔會防到感染。只係你感染到都有能力打敗啲病毒咁解。唔使入深切治療室啫。

隻股升左

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-14 09:11 PM 發表
識打一定打科興
你有冇搞撚錯!飯民背後大佬老尾講明要死撐,不割蓆,不分化。舊年手足放火燒商鋪,燒銀行,破壞港鐵站,圍毆藍屍,馬鞍山放火燒人,上水用磚掟死人,我地D手足都依然俾老尾叫做和平示威者,美麗的風景線。而家中共出咗疫苗,你就提議手足去打科興疫苗,而唔打老尾疫苗。咁樣做,香港黃絲仲對唔對得住不割蓆,不分化嘅者老尾呀

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-1-14 08:13 PM 發表
巴西布坦坦生物醫學研究所(Butantan Institute)在上周公布高達78%的科興疫苗有效率後,澄清該疫苗「總體有效率」為50.4%,說法混亂引起外界批評

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210114/426403934056222720720941.jpeg/R-rtI2E8sQ0WwmPZvk5rWmHnGfXJ74JEv7svGL-7Lxg?v=w1280r16_9
打左疫苗之後,係未揾一日特登俾試驗者接觸病毒,試下係未會感染,還是放返去自然環境,睇下是否感染呢。喺自然環境下,如果有人戴口罩,有人無戴,居住區域多吾多人已受感染,都好影響試驗結果。

其實香港醫生唔係入左邪教,會同以前正常情況叫你唔好打pfizer 應該揀科興

但今日佢地叫你唔好用最安全

比率,係講數目總人數可以有幾多人產生抗體。
50%即係一百個有一半人可以產生抗體。

【挪威有23人在接種輝瑞疫苗后死亡】挪威藥品管理局稱,挪威有23名接種美國輝瑞公司和德國BioNTech公司疫苗的人死亡。所有死亡病例記錄都發生在免疫力低下的80歲以上老年人身上。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-14 10:29 PM 發表

我崇優,邊隻掂就揀邊隻,唔似藍屍咁盲目。
係咩?係中國制造既,你地暴徒點都唔會打,咁又唔係盲目?笑死人咩

美國果支有毒架,打完死左又睇唔到

引用:
原帖由 笑看流浪犬 於 2021-1-14 09:20 PM 發表
要知道注射mRNA疫苗後、會讓你的細胞長出跟病毒一樣的突刺蛋白、
以此來刺激免疫反應嗎?

怕不怕黃綠🐸你的🐸腦細胞也會長出突刺蛋白、然後突變成🐸喪屍?
或者變超人呢博唔博自己諗

美國紐約州民主黨眾議員Adriano Espaillat:我上周接種第二針新冠肺炎疫苗(由輝瑞制藥/BioNTech研發)之后,1月13日檢測結果顯示我感染新冠肺炎病毒,目前居家隔離。我知道,疫苗發揮作用需要時間。

引用:
原帖由 人黃腦自殘 於 2021-1-14 09:09 PM 發表
話之你,黃畜用科興疫苗只得50%有效呢個題目呢兩日已經開post 打到成地係
經過巴西親美總統力壓都有50%,即代表有効!
土耳其同中國關係正常,就有9成.......打邊種自己吾考慮!

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-14 09:11 PM 發表
識打一定打科興
使乜爭執呢?大家睇下D大6人打乜L疫苗米知囉,他們口中愛國,而且身體很誠實的!

引用:
原帖由 果個硬硬的魚蛋 於 2021-1-14 10:50 PM 發表
所有政府官員及親建制港人全部指定打大陸疫苗!
最好死哂😘😘

實驗對象不同,受感染風險不同,有效率就不同。比如,中國在巴西的實驗對象是醫院人員,受感染風險高,在巴西的有效率就低。輝瑞,實驗對象是美國普通人,感染風險相對就低,有效率就高

引用:
原帖由 lvmin63312823 於 2021-1-15 08:25 AM 發表
實驗對象不同,受感染風險不同,有效率就不同。比如,中國在巴西的實驗對象是醫院人員,受感染風險高,在巴西的有效率就低。輝瑞,實驗對象是美國普通人,感染風險相對就低,有效率就高
用醫護做點解有效率一定低?有疫苗組外,有安慰劑組,你隻疫苗係掂嘅,應該安慰劑組好多人感染,疫苗組就少好多囉。

如果係嘅,當初決定搵醫護做測試咪好儍仔?

仲有,輝瑞參與者來自幾個國家。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]