• 瀏覽: 18,164
  • 回覆: 159
  • 追帖: 1
+11
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-14 09:34 PM 發表

聖保羅州長收咗人民幣囉;禁顯淺原因!!
全世界疫苗都無計無症狀個案,而反中巴西政府就公佈個計埋無症狀既數,明顯巴西總統收左老美既錢

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-14 10:07 PM 發表

錯!只係質疑輝瑞冇將有病徵,但 PCR 檢測陰性嘅人計入內。乜檢測陰性都要計嘅咩?  咁香港每日個案咪多好多?

如果我有少少發燒,交樣本瓶俾政府化驗,結果係陰性,係咪都要當確診?

唉!算把啦,點樣捩橫折曲都冇用㗎啦。夾硬話全部檢測陰性都要當係假陰性,當確診!

你有冇發覺 search 呢則報導,結果大部份部係中文媒體,冇乜外媒報導?一篇1月4號嘅文章,登出成個星期有多,你 s ...
睇埋啲毒媒文宣係咁上下,輝瑞個數根本無計無症狀先有八十幾有效率,你想打打飽佢。

引用:
原帖由 傻瓜店小二 於 2021-1-15 09:12 AM 發表

睇埋啲毒媒文宣係咁上下,輝瑞個數根本無計無症狀先有八十幾有效率,你想打打飽佢。
唔係八十幾,係95%!

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-15 10:04 AM 發表

唔係八十幾,係95%!
但英國佬唔係咁講,話係29%打下。實際係幾多,就等英美兩兄弟拗掂先。如果個報告係係第三方國家做,數字可能仲離譜。

引用:
原帖由 amypat 於 2021-1-15 10:12 AM 發表

但英國佬唔係咁講,話係29%打下。實際係幾多,就等英美兩兄弟拗掂先。如果個報告係係第三方國家做,數字可能仲離譜。
嗰個醫學期刊副主編唔代表英國,佢嘅質疑係話3400個有 CDC Defined Symtoms, 但 PCR test 結果陰性嘅人係假陰性。

用同樣邏輯,我可唔可以話政府每日公佈疫情數字都唔準,因為檢測結果陰性嘅都可能係假陰性? 20宗其實可能即刻變咗2000宗?

算把啦!

睇返資料,科興50.38% 有效率係有計入非常輕微徴狀感染者,但冇計冇徴狀感染者。好明顯,之前話78%係好多感染者都冇計。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-14 09:09 PM 發表
輝瑞,一吹就冧到得19至29%,衰到貼地!

科興被老屈極都高過50%合格喎

支持輝瑞的反中班曱甴心碎嘛
科興之所以得50%,好似係只計巴西當地打過嘅醫護人員,不是計全部接種人士。

引用:
原帖由 ken782 於 2021-1-15 10:31 AM 發表

科興之所以得50%,好似係只計巴西當地打過嘅醫護人員,不是計全部接種人士。
你講緊乜?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-15 10:34 AM 發表

你講緊乜?
你話呢

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-1-15 10:34 AM 發表

你講緊乜?
人地講緊老美同巴西既計算方法同 sample 採用可能不同架。老美果個特登exclude左幾千個有些少病徵既試驗對象,當哂佢地無中招,可能個肺無花就唔當中招啦。其實,為何當初唔一早做下核酸檢查呢,做左就知道應該加番幾多落個pool度,總好過全部exclude啦。依家咪俾人以100%計,得出29%咯。其實真實數字應該多過29%,相信去到40-60%都有既。

引用:
原帖由 amypat 於 2021-1-15 11:00 AM 發表

人地講緊老美同巴西既計算方法同 sample 採用可能不同架。老美果個特登exclude左幾千個有些少病徵既試驗對象,當哂佢地無中招,可能個肺無花就唔當中招啦。其實,為何當初唔一早做下核酸檢查呢,做左就知道應該加番幾多落個pool度,總好過全部exclude啦。依家咪俾人以100%計,得出29%咯。其實真實數字應該多過29%,相信去到40-60%都有既。
「老美果個特登exclude左幾千個有些少病徵既試驗對象,當哂佢地無中招」

錯!只係冇將3410個有病徵 (CDC Defined Symptoms),但 PCR 檢測陰性嘅人計入內。乜檢測陰性都要計嘅咩?  咁香港每日個案咪多好多? 20個變2000個?科興會唔會公佈埋有幾多有病徵但檢測陰性?使唔使當確診計埋?

如果我有少少發燒,交樣本瓶俾政府化驗,結果係陰性,係咪都要當確診?

唉!算把啦,點樣捩橫折曲都冇用㗎啦。夾硬話檢測陰性都要當確診!

"In the unlikely event that all of those 3,410 had been false negatives, the total efficacy rate would drop to below 30 per cent."

輝瑞疫苗曾打死人, 一定打科興 

引用:
原帖由 j515 於 2021-1-15 11:24 AM 發表
輝瑞疫苗曾打死人, 一定打科興 
咁土耳其總統打完科興千祈唔好有乜頭暈身慶,冬瓜豆腐至好! 有乜不測隻嘢真係送都冇人要!

23老人家死亡!挪威不見議80以上體弱老人家打輝瑞疫苗!!!!

附件

Screenshot_20210115_130804_com.huawei.browser.jpg(113.15 KB)

Screenshot_20210115_130815_com.huawei.browser.jpg(139.47 KB)

Screenshot_20210115_130822_com.huawei.browser.jpg(138.57 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]