• 瀏覽: 5,232
  • 回覆: 90
引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-14 08:01 PM 發表

律政C 快啲去上訴啦, 擺到明 想掟汽油旦 同 放火 啦! 9星期 太少了!
係呀
咁上進想去坐監
應該要判多d
再上進呀

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-14 08:01 PM 發表

律政C 快啲去上訴啦, 擺到明 想掟汽油旦 同 放火 啦! 9星期 太少了!
雖輕判,最少有案底!

水官上次稱讚優秀,今次又話上進

引用:
原帖由 ar2man 於 2021-1-14 08:01 PM 發表

新道長上任水官唔敢亂判

但認唔住都堅持要讚佢地
呢隻水9官早兩日又上進一個少年犯..

14歲少年疑因「唔鍾意呢間舖頭」涉搗亂優品360店

警員接報翻看商場閉路電視,確認兩名涉案人士的衣着特徵,稍後在洪福邨截查本案被告。警員陳加林指被告在警誡下承認涉案,並說「不嬲都唔鍾意優品360呢間舖頭」。

辯方質疑被告只有14歲,是否應待被告的家長或監護人到場才開始發問,陳回應指案件才剛發生有其迫切性,故不等家長到場便繼續調查。裁判官水佳麗追問「迫切性」何在,陳則指若不立即調查,被告便有時間組織如何回答問題,甚至「作古仔」。聆訊未完明續。

引用:
原帖由 ar2man 於 2021-1-14 07:48 PM 發表
前年有網民發起「八區遊行」,同日有人在天水圍聚集堵路。其中4名男生在私人屋苑景湖居被捕,分別被控襲警及在公眾地方管有攻擊性武器罪,其中3人經...

水官...
上進小孩?
就係要犯法坐監?
邊個求情信唔講到犯人自己好慘好上進?

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1975911/
阿水又發作喇!

連阿佳麗都保佢哋唔到,係呢3隻畜牲抵死,定馬盜賊走咗,高層又有新指示一定要判坐?

仲要話佢哋係一時衝動,事實就係唔可以俾啲人用一時衝動嚟做犯法嘅藉口,佢連呢個都唔識,佢可以心噉諗但佢唔可以講出嚟,因爲會誤導其他人以為法官會幫佢哋減刑。

引用:
原帖由 ar2man 於 2021-1-14 07:48 PM 發表
前年有網民發起「八區遊行」,同日有人在天水圍聚集堵路。其中4名男生在私人屋苑景湖居被捕,分別被控襲警及在公眾地方管有攻擊性武器罪,其中3人經...

水官...
上進小孩?
就係要犯法坐監?
邊個求情信唔講到犯人自己好慘好上進?

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1975911/
相對判守行為、社會服務令,水大人今次判刑入獄都好重呀
1🐶2🐶3🐶4🐶5🐶6🐶7🐶8🐶9🐶

原來求情的說話就係真嘅?果然不食人間煙火

水狗官係咪有孌童僻?

自相矛盾

整頓假發黨,
刻不容緩!

講乜都係假,最重要係判幾耐,橫向比較會唔會特別輕。

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-1-14 20:01 發表
衝動萬能key

強姦犯也是一時衝動
陳同佳也是一時衝動
偷阿婆底褲也是一時衝動
港大教授殺老婆都係1時衝動

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-1-14 20:02 發表
水佳麗呢個仆街到底係男、定女、定人妖,!?
又有水的性格, 又係1名佳麗, 女人嚟掛