• 瀏覽: 5,297
  • 回覆: 90
請問水官,
這三隻學生出獄後要不要給他們:
“上進心小孩子” 獎狀,
以資鼓勵?

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-1-14 08:01 PM 發表
衝動萬能key

強姦犯也是一時衝動
陳同佳也是一時衝動
偷阿婆底褲也是一時衝動
殺人犯強姦犯不也是很上進同一時衝動???

唔理你有幾上進,犯什麼法就要受,坐了再上進,而無可能上進係求情奶油🤔🤔

引用:
原帖由 abc1200 於 2021-1-14 20:08 發表
水官上次稱讚優秀,今次又話上進
下次話有為?

引用:
原帖由 ar2man 於 2021-1-14 07:52 PM 發表

今次判優秀細佬去坐監,水官有進步
應該中了warning...再亂判去圖書館當管理員

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-1-14 08:35 PM 發表

港大教授殺老婆都係1時衝動
肯定個個黃屍犯法都唔係一時衝動
因為個個都睇大紀元同毒果同反對派歪理
覺得暴力可以解決問題
要違法達義

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-1-14 08:42 PM 發表

應該中了warning...再亂判去圖書館當管理員
哈哈
但佢心唔服
把口仲要讚上進

引用:
原帖由 judylam651 於 2021-1-14 08:08 PM 發表

呢隻水9官早兩日又上進一個少年犯..

14歲少年疑因「唔鍾意呢間舖頭」涉搗亂優品360店

警員接報翻看商場閉路電視,確認兩名涉案人士的衣着特徵,稍後在洪福邨截查本案被告。警員陳加林指被告在警誡下承認涉案,並說「不嬲都唔鍾意優品360呢間舖頭」。

辯方質疑被告只有14歲,是否應待被告的家長或監護人到場才開始發問,陳回應指案件才剛發生有其迫切性,故不等家長到場 ...
隨時準備放人...

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-1-14 08:35 PM 發表

港大教授殺老婆都係1時衝動
美國的義士求情時,也可辯護一時衝動
特朗普可否同佩落西講,我一時衝動,可唔可以唔好彈劾我呀⋯⋯

炒咗呢個水官去啦!根本亂嚟

引用:
原帖由 ginppl 於 2021-1-14 08:56 PM 發表

美國的義士求情時,也可辯護一時衝動
特朗普可否同佩落西講,我一時衝動,可唔可以唔好彈劾我呀⋯⋯
上進的義士

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2021-1-14 08:02 PM 發表
水佳麗呢個仆街到底係男、定女、定人妖,!?
個名有種"傾國傾城"feel

又優秀又上進,一時衝動可以殺人放火強姦搶劫,呢個水街泥髮棺繼續滿口歪理

掟汽油彈係「優秀嘅細路」,襲警藏攻擊性武器係「上進的小孩子」,搞人婚禮自己跌死嘅就係「有為青年」,香港司法已死!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]