• 瀏覽: 28,114
  • 回覆: 275
  • 追帖: 2
最高刑罰終身監禁判感化離哂大譜,個何官正垃圾!

回覆 引用 TOP

何假髮次次都判錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2021-1-14 06:13 PM 發表

15歲少年前年11月18日於柴灣已婚警察宿舍外掟汽油彈縱火,早前承認一項「罔顧生命是否會受到危害而縱火」罪,去年8月被判感化3年及宵禁令,律...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210114/_2021011417453991759.jpeg

前幾天,法官判刑時鬧「檢控官」在量刑時不協助下級法院,引起很多上訴。

...
鑊鑊都原則性錯誤 但又冇事喎 仲可以升職加薪🤣

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2021-1-14 07:13 PM 發表

判咗唔洗坐轉個頭又要坐返,塵世間最開心嘅事莫過於此。
失而復得 心情好復雜

何官既然犯左原則性錯誤,咁又唔洗受罰???

人之性惡,其善者偽也

回覆 引用 TOP

咁樣判案先可官升三級是常識吧...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2021-1-14 06:13 PM 發表

15歲少年前年11月18日於柴灣已婚警察宿舍外掟汽油彈縱火,早前承認一項「罔顧生命是否會受到危害而縱火」罪,去年8月被判感化3年及宵禁令,律...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210114/_2021011417453991759.jpeg

前幾天,法官判刑時鬧「檢控官」在量刑時不協助下級法院,引起很多上訴。

...
何官嘅判刑好難服眾,明顯偏頗 
🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶

[size=1.5]清潔香港,掃走本土垃圾、毒物 、曱甴!

回覆 引用 TOP

這何官判決立場太明顯,黃人一律輕判。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Denningvicki 於 14-1-2021 19:13 發表

...
香港真係垃圾到一個極點

參考英國判刑 參考英國法刑

真係****1 呢度係中國香港 要參考點解唔參考中國法律 中國有死刑添 拖哂你班垃圾狗官去斬 斬之前嘔撚返啲人工出嚟

回覆 引用 TOP

其實上訴庭有咩成熟既判斷指引? 香港成日有未成年人捉火入警察宿舍?

回覆 引用 TOP

呢句黃河官犯咗不知幾多錯啦

回覆 引用 TOP

何狗官,又要人地執手尾.

回覆 引用 TOP

為達到輕判罪犯的目的,明目張膽違反原則拿英國案例作參照。
法官其身不正被人鬧係自己揾嚟。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-1-14 06:15 PM 發表

低級法官亂9嚟判.
最弊亂判仲可以升官呢

回覆 引用 TOP

其實如我是何先生,我有羞恥心,會好醜!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]