• 瀏覽: 27,366
  • 回覆: 275
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 Denningvicki 於 2021-1-14 06:15 PM 發表

前幾天,法官判刑時鬧「檢控官」在量刑時不協助下級法院,引起很多上訴。

但原來下級法院在檢控官主動幫助時,鬧人,明言「無間到就唔需要協助」!

檢控官應協助還是不協助,高級法官應同低級法官明言🙄🙄🙄
精神分裂,前言不對後語,毫無基本邏輯,咁嘅質素都做到法官,都唔知個牌點考返黎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sam0010 於 2021-1-14 06:46 PM 發表

點解亂咁判都無事仲可升職, 仲死撐司法界唔駛改革
馬盜賊把持司法界,升自己友好正常!

回覆 引用 TOP

不如法棍先去感化

我的夢想是否太奢侈orz

回覆 引用 TOP

判入更生中心、勞教中心、就比較合理

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

新官上任三把火

回覆 引用 TOP

掟汽油彈判感化?
天大笑話

回覆 引用 TOP

判錯咁多案又點? 馬盜賊已經幫佢連升4級獎勵佢判錯案

回覆 引用 TOP

中央要出手執一執呢班發官,單靠香港唔會掂!

附件

Screenshot_20201115_222827_com.news.on.jpg(133.42 KB)

2021-1-14 09:46 PM

Screenshot_20201115_222828_com.news.on.jpg(133.83 KB)

Screenshot_20201115_222809_com.news.on.jpg(138.6 KB)

Screenshot_20201115_222812_com.news.on.jpg(137.69 KB)

回覆 引用 TOP

立即取消法官終身制!!!

回覆 引用 TOP

狗官有職上

回覆 引用 TOP

無恥 法狗 何俊妖

回覆 引用 TOP

附件

JudgeAss3.jpg(159.14 KB)

2021-1-14 09:58 PM

--------------------------------------------------------
It is not what you have, but how you use it.
Truth may hurt, but lies kill.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sony99hk 於 2021-1-14 07:15 PM 發表

成日都犯錯點做法官呀?
如果1個普通市民經常犯錯,肯定會受法律懲罰!但代表法律嘅狗棺卻可以一錯再錯,繼續享受高薪厚祿!是誰在縱容佢哋?

回覆 引用 TOP

何俊堯關注組

回覆 引用 TOP

小弟覺得香江有呢啲狗棺是正常嘅現象,雖話人皆有錯,問題係錯咗冇人敢於指責,講真換作任何人都會更加放肆!所以問題嘅癥結根本唔係係狗棺度!(我係香港人)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]