• 瀏覽: 987
  • 回覆: 19
「12港人案」中被內地移交香港警方的廖子文,經14日檢疫後在區域法院提堂。法官高勁修將案件押後至3月2日再訊,待被告申請法援。另外,法庭充公他的3000元保釋金,被告還押監房看管。 案發時17歲的廖子文涉嫌於前年9月30日在灣仔一幢大廈內管有汽油彈原料,與另外4名被告鄧棨然、鄭進、鄭子豪及李威龍同被...

點解黃絲捐左成億果個612基金,  但12門徒都要申請法援咁慘既?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1570400-20210114.htm

慢慢過新年

有排都無天使食,好慘

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-14 05:24 PM 發表
「12港人案」中被內地移交香港警方的廖子文,經14日檢疫後在區域法院提堂。法官高勁修將案件押後至3月2日再訊,待被告申請法援。另外,法庭充公他的3000元保釋金,被告還押監房看管。 案發時17歲的廖子文涉嫌於前年9月30日在灣仔一幢大廈內管有汽油彈原料,與另外4名被告鄧棨然、鄭進、鄭子豪及李威龍同被...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1570400_1_L_20210114162219.jpg
721係支援有需要人仕,12瞞徒有法援就不需要721基金支援。。。好似戴妖,肥佬黎呢D無法援申請資格就有支援!!公平公正用得其所。。。

引用:
原帖由 cm1001hk 於 2021-1-14 17:52 發表

721係支援有需要人仕,12瞞徒有法援就不需要721基金支援。。。好似戴妖,肥佬黎呢D無法援申請資格就有支援!!公平公正用得其所。。。
即係捐比有錢人.. 窮人就唔用得.

你聽落去唔覺有問題架咩? 法援律師既質素係點架呢? 有錢既人就唔使錢可以有好D既律師.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-14 05:57 PM 發表

你聽落去唔覺有問題架咩? 法援律師既質素係點架呢? 有錢既人就唔使錢可以有好D既律師.
對自己唔好咁高要求。。。呢D道理YC明就得㗎啦

甘都可以申請法援? 612 CAP水雞金用晒啦?

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-14 05:57 PM 發表

黑暴最睇唔起窮人、讀得書少嘅人(但係又呃人話中意民主、平等),所以個基金係咁都唔出奇。

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-1-14 05:45 PM 發表
有排都無天使食,好慘
可以慢慢執番梘嘛

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-14 05:24 PM 發表

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1570400_1_L_20210114162219.jpg
唔使灰心架, 係監入面過年一樣開心

唔怕啦,遲d可能有楊律屍陪,一齊精彩

入去坐下先,預先享受下精彩的人生

聽講呢兩隻返到嚟嘅曱甴變藍
話大陸對佢地好好
又話俾人煽到出去
唔講佢地真心定假意 又摑左齊上齊落嘅手足一巴

1億基金,蝗角童收了幾多?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]