• 瀏覽: 24,268
  • 回覆: 336
  • 追帖: 3
+17
引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-14 04:15 PM 發表
處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團........

看來區議員的職責相當之容易完成,任何居民有投訴,只要將投訴「彈指一射」到競爭對手一方,自己只需要動一動手指頭就可以了。

難怪香港有不少人都爭著競選區議員。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/bkn-20210114153754844-0114_00822_001.html
樓主真係要求過高, 睇埋呢位衰已完嘅背景就清楚晒啦
深圳出位嘅新移民, 中學會考零分嘅精英分子

引用:
原帖由 top11 於 2021-1-14 04:16 PM 發表

今次呢四年的區議員可能唔會有咩作為...
下一屆要大翻盤...
首先 . 下次有冇得選區會呢 ?

就算有得選 , 亞爺會唔會出手干預呢 ?

假如有得選亞爺又唔干預 , 贏既一定係黃畜曱甴 , 冇腦 YC 全部都係政治行先 , 話之理民生死活呢 ..

燒豬嚟睇

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-1-14 04:19 PM 發表
果區d人自己選佢出黎, 有咩好嘈
呢啲咪所謂一人一票嘅民主選舉囉😁!啲YC成日吹話民主選舉4年後可以用選票趕走佢,但你宜家去問吓油尖旺啲居民,問吓佢哋嚟緊幾年點頂呀!唔係嘅話可以去問吓啲美國人,佢哋應該可以話到俾你😁

跟本係一條廢柴呃飯食

轉介比人唔係問題, 不過仲出聲明 大大聲話係自己做 

佢根本啦知點跟進 (做)

選個弱能人士出來預左四年冇人做嘢

引用:
原帖由 奇異果博士 於 2021-1-14 04:50 PM 發表

呢啲咪所謂一人一票嘅民主選舉囉😁!啲YC成日吹話民主選舉4年後可以用選票趕走佢,但你宜家去問吓油尖旺啲居民,問吓佢哋嚟緊幾年點頂呀!唔係嘅話可以去問吓啲美國人,佢哋應該可以話到俾你😁
1) 不樓票多唔代表叻架啦
2) 選果班好弱智架jar......…
3) 任期點做到野, 都敵唔過選前1個月黑記狂抹黑+老屈

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-14 04:15 PM 發表
處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團........

看來區議員的職責相當之容易完成,任何居民有投訴,只要將投訴「彈指一射」到競爭對手一方,自己只需要動一動手指頭就可以了。

難怪香港有不少人都爭著競選區議員。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/bkn-20210114153754844-0114_00822_001.html
物以類聚,智障選民投咗個智障區議員

廢物選廢人,無辦法!

幾皮請垃圾係咁上下啦。有料仲會做呢D工咩

呢個就係零分果個
抵死, 選果d自己受番

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2021-1-14 04:19 PM 發表
選一個吾識字又智障既做議員!一早預咗啦!
都唔知點解會選個咁嘅智障出來

未見兩登有呢個post , 搵人過去表揚佢地手足

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]