• 瀏覽: 24,294
  • 回覆: 336
  • 追帖: 3
+17
不過建制派班蛋散又真係一直都只識跟進埋18樓街坊陳師奶同6樓李生仲有隔離座個張伯伯嘅投訴,呢啲其實絕大部分都有政府部門負責,但啲街坊就永遠要經過啲議員去搵政府跟進,真係多舊魚

引用:
原帖由 年月是流水 於 2021-1-14 04:21 PM 發表
咁呢條友又真係疑似智障
直頭標準黃屍樣板

引用:
原帖由 仲夏委屈的水樽 於 2021-1-14 10:52 PM 發表
人工自己袋,做嘢就揾人做,如意算盤
阿陳議員起碼肯揾對家幫手,好過一班投訴接受乜柒都唔做淨揾淫媒作古仔

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-14 04:15 PM 發表
處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團........

看來區議員的職責相當之容易完成,任何居民有投訴,只要將投訴「彈指一射」到競爭對手一方,自己只需要動一動手指頭就可以了。

難怪香港有不少人都爭著競選區議員。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/bkn-20210114153754844-0114_00822_001.html
白痴選民自作孽

引用:
原帖由 top11 於 2021-1-14 04:16 PM 發表

今次呢四年的區議員可能唔會有咩作為...
下一屆要大翻盤...
希望冇下一屆, 直接取消區議會

選得個弱智仔,好心就唔好要求多多啦!維維識得自己食飯,大小二便,唔洗人照顧,已經好好㗎啦!

引用:
原帖由 12瞞徒愛送中 於 2021-1-15 12:30 AM 發表
選得個弱智仔,好心就唔好要求多多啦!維維識得自己食飯,大小二便,唔洗人照顧,已經好好㗎啦!
共業黎既....班黑暴選民要選個弱智既人去違害社區,一切都是自找....

引用:
原帖由 emerald7086 於 2021-1-15 12:26 AM 發表

希望冇下一屆, 直接取消區議會
有番以前市政局都幾好~

呢班孽畜黃區政棍,咪就係在小黃人運用不公平的手段(配票)行為產生的怪物囉...
小黃人...瞓醒未呀?

引用:
原帖由 年月是流水 於 2021-1-14 04:21 PM 發表
咁呢條友又真係疑似智障
選呢條友班黃死屍重低過智障呢!

自己選出黎賴邊個

選佢嗰啲我唔見得呢D人會幾有能力!?人係佢哋自己揀嘅,咪所謂民主自由囉。

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2021-1-14 04:34 PM 發表
佢無請助理咩,咁簡單嘅嘢咪叫助理跟進囉,點做議員㗎,雖然佢射波畀上手議員都可以,但係樣衰啲囉
佢要求助理智商低過佢

引用:
原帖由 vanga 於 2021-1-14 04:19 PM 發表
低能係咁
低能嘅係投佢票嘅人。其實佢乜都唔做,照袋四年人工先係最聰明嘅做法,反正佢都知道唔會有機會連任的。越hea越着數

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]