• 瀏覽: 24,295
  • 回覆: 336
  • 追帖: 3
+17
引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-1-14 04:32 PM 發表
智障唔等於無能。
無L用嘅廢柴!

無得頂

糧就我袋 嘢就你做,咁筍嘅工邊度搵?

自己投...怪得誰

我個區,直頭潛咗水

引用:
原帖由 求知客 於 2021-1-14 06:43 PM 發表
陳區議員有冇對葉前區議員表示謝意呀?
糧你知道照支,工作彈畀人哋做; 係咁意買包橙上門講聲唔該晒是基本禮貌啦下嘛!
記住要好似N年前,啲🍊放喺紙袋入面

民主制度幾好都無用,選民白痴係會選埋啲白痴出嚟。

真係唔好對黃屍有任何期望。。。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-14 04:15 PM 發表
處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團........

看來區議員的職責相當之容易完成,任何居民有投訴,只要將投訴「彈指一射」到競爭對手一方,自己只需要動一動手指頭就可以了。

難怪香港有不少人都爭著競選區議員。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/bkn-20210114153754844-0114_00822_001.html
自己「已完」自己損,自己惡果自己受!黃屍黑暴冇個好人,誓將香港攬炒!

引用:
原帖由 陸離光怪 於 2021-1-14 07:11 PM 發表
民主制度幾好都無用,選民白痴係會選埋啲白痴出嚟。
民煮最好就係可以換走你不喜歡的人,但爛橙定爛蘋果你點揀?

引用:
原帖由 零死04 於 2021-1-14 06:43 PM 發表
我覺得陳梓維做法正確,自知冇能找個有能做,如果陳親自做又唔知爆什麼笑位。
最正確係冇搵泛民幫手 . 直接搵建制 .

事實足以證明 , 就算弱智都唔會選擇泛民 .

邊個選佢咪邊個受、無能選民選無能已完.....正是常!

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-14 04:15 PM 發表
處理地區事務一直都係區議員嘅恒常工作,之但係自上任以嚟就備受關注嘅油尖旺區議員陳梓維日前接到居民求助,但佢就以冇大廈法團........

看來區議員的職責相當之容易完成,任何居民有投訴,只要將投訴「彈指一射」到競爭對手一方,自己只需要動一動手指頭就可以了。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/bkn-20210114153754844-0114_00822_001.html
直接取消區議會好過啦, 垃圾到不堪,開會無議員,市民事務幫唔到, 不知所謂, 浪費納稅人金錢

引用:

新聞來源連結:
黃屍選民自作自受

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]