• 瀏覽: 17,728
  • 回覆: 341
+5
中大早前開學日時,保安員要求每名進入校園學生必須出示學生證(「中大通」),其間發生爭執,有人向在場保安撒粉末,校方報警,一名中大學生被捕。警務處處長鄧炳強翌日到校園視察時,提及自己「中大畢業生」身份,稱見到懷疑中大學生涉及襲擊和欺凌事件感到心痛,更指是違背中大「博文約禮」校訓...

信中亦不滿鄧的「違反良知」言論,直言鄧作為香港警察首長,縱容警暴橫行,由他出言批判,不但毫無說服力,更顯得警隊的惡行腐敗可恥,亦真真正正令同為中大及崇基學院的學生蒙羞。
-------------------------

學生會你們太厚道。
在此祝願各高官、建制維穩人士長命百歲,一定要長壽過中共,我等睇呢一日會係怎樣。兒時睇粵語殘片,不知誰是忠的誰是奸的,老父便說:凡是被石堅駡到狗血淋頭的一定是忠的,幼時不眀白,今天明白了!

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/local/ ... m_content=link_post

現在香港中文大學生,  正廢物,   若要公司好勿再請2010年後畢業D中大學生!!!!!!!!!!!

大學牲!!

公開信內容代表大部份市民心聲

未審先判? 但係審咗判咗嗰啲,你哋又龜縮當冇咗件事喎,新屋嶺強姦案點搞呀? 證實咗係黃狗網上造謠,判咗坐監添啦 ,吳傲雪去咗邊?

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-1-14 03:38 PM 發表
代表仆街漢姦同黃甴心聲係無錯

支持正義警察, 全港黃屍大抓捕, 

引用:
原帖由 skng2011 於 2021-1-14 03:35 PM 發表
現在香港中文大學生,  正廢物,   若要公司好勿再請2010年後畢業D中大學生!!!!!!!!!!!
完全唔會interview呢幾年嘅港產大學牲

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-1-14 03:38 PM 發表
無代表我呢個市民心聲

啲冚家剷學生會咪即係大學黑社會! 唔撚吊柒佢哋對唔住香港人呀!

引用:
原帖由 team123456 於 2021-1-14 15:39 發表

代表仆街漢姦同黃甴心聲係無錯
黃屍邏輯: 黃屍暴動反轉香港有理, 警察捉犯可恥.

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-1-14 03:42 PM 發表

無代表我呢個市民心聲
呢d招數仆街黃甴最鍾意用,以為好多人信先好野,呃d白痴黃甴就得

引用:
曱甴都唔當正常人香港人係市民先至有曱甴係大部份市民的解釋

尼度日日都未審先判喇
何況有錄影,有人証物証,炳小強又係以中大畢業生身份發表現意見
學生會尼啲只會叫做無的放矢

引用:
原帖由 walkera2006 於 2021-1-14 15:38 發表
你同寫信嗰條L樣講, 冇柒代表我呀.

主題標籤 #警務處
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]