• 瀏覽: 2,731
  • 回覆: 53
引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2021-1-14 03:13 PM 發表

其實封特朗普帳戶,都令美國資訊自由國際形象轉差
同意
一間民企竟敢封鎖領導的帳戶,
老美隨時會雙規及控告該民企

封殺網站,有危害一早要做啦,一日仲在都唔知有幾多受害者

網上痕癢又去到?

引用:
原帖由 yrrah1 於 2021-1-14 03:07 PM 發表
只會令資訊自由國際形象轉差,用免費VPN一樣可查,幾十萬月薪高官多此一舉。
原來侵犯私隱唔守法就好有國際形象?咁美國暴徒打爛國會應該攞和平獎

引用:
原帖由 yrrah1 於 2021-1-14 03:07 PM 發表
只會令資訊自由國際形象轉差,用免費VPN一樣可查,幾十萬月薪高官多此一舉。
唔顧形象嘅港府係曱甴最驚嘅……

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-14 03:34 PM 發表
盡快禁埋臉書、推特同谷歌嗰啲
咁香港就好快可以真真正正回歸了
唔好,,快將黃人送出公海,就乜事都冇啦

哈哈哈……班電訊商撐黃都撐得耐啦,一直唔禁呢個網,相反香港解密就出一次禁一次!😌😌

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2021-1-14 03:11 PM 發表

國際形象 ??

乜野來架 ??

食得架 ??

講核突排隊都未夠老味樣衰啦 ..

哈哈哈哈哈哈哈哈
推特、fb刪特朗普貼文,推特更加永久封鎖特朗普,唔知對美國國際形象有乜影響呢?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-1-14 03:36 PM 發表

黃人曱甴夠話唔睇 tvb  ,但又成日彈 tvb 劇集老土,劇情千篇一律,主角成日都係果幾個
口講唔用 身體最誠實

仲講cut寬頻
上少陣都癮起
成身唔舒服

其實佢只係喺DNS server做手腳
用DNS pollution方法令電腦lookup唔到網站個ip address
只要手動將DNS server改為1.1.1.1 (cloudflare提供)或者8.8.8.8 (google提供)就得
喺某部電腦改又得
直接喺router改咁你屋企所有電腦都上到香港編年史或者今後用同一方法封鎖嘅網站
比用VPN簡單得多

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-14 08:54 PM 發表
本來唔知香港編年史係乜東東,依家終於知道
狗哥,吠兩聲黎聽下

班友仔都用vpn 啦,跟本無乜影響

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]