• 瀏覽: 2,039
  • 回覆: 29
+3
(星島日報報道)美國之音一名白宮女記者向國務卿蓬佩奧大聲提問後,不久即被調職,美國之音的管理層周二遭到跨黨派國會議員炮轟。女記者維達庫斯瓦拉(Patsy Widakuswara)當時問蓬佩奧國會上周遭到特朗普支持者衝擊,他將如何修補美國的聲譽。美國之音是由美國政府對外設立和資助的新聞機構。

利君雅向特首林鄭月娥提問:
「過往立法會所謂受衝擊嘅時候,你凌晨4點都可以出嚟見市民,噚晚成晚你去咗邊?」
「你不斷話暴力會激發暴力,噚晚係咪官警黑合演嘅大龍鳳,要兌現你呢句說話?」
「噚晚瞓唔瞓得著覺?…市民等咗好耐,噚晚好多人瞓唔到覺!」
「可唔可以唔好咁啊?講人話啊唔該你!」

香港電台還未砍掉重煉?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/daily/article/2325563/日報-國際-問蓬佩奧-敏感問題-美國之音記者被調職

hk 真係唔民主喇! 美國佬呢d 民主嘢應該即時用到佢盡喇!

新聞自由喎。妓協發聲啦…

引用:
原帖由 chatjai 於 2021-1-14 02:01 PM 發表
(星島日報報道)美國之音一名白宮女記者向國務卿蓬佩奧大聲提問後,不久即被調職,美國之音的管理層周二遭到跨黨派國會議員炮轟。女記者維達庫斯瓦拉(Patsy Widakuswara)當時問蓬佩奧國會上周遭到特朗普支持者衝擊,他將如何修補美國的聲譽。美國之音是由美國政府對外設立和資助的新聞機構。

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/0d099e13fe757c1aecfa438d445cac23/stheadline/news_res/2021/01/14/44895/i_src_014591614.jpg ...
肥狗去到邊都俾人屌

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-1-14 02:20 PM 發表

肥狗去到邊都俾人屌
肥狗每日唔比人小喺唔舒服㗎,正宗屎忽痕唔少唔精神

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-1-14 02:26 PM 發表

肥狗每日唔比人小喺唔舒服㗎,正宗屎忽痕唔少唔精神
同香討peter一9樣品種

妓協肥婆爛死咗去邊 ?

原來美國都是「河蟹」高手。

引用:
原帖由 chatjai 於 2021-1-14 02:01 PM 發表

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/0d099e13fe757c1aecfa438d445cac23/stheadline/news_res/2021/01/14/44895/i_src_014591614.jpg ...
正正係體現左香港嘅人權係超出左正常標準!!!
一個政府嘅電視台,一個政府電台嘅員工,專門懟個老闆!!!
成年了都仲可以係電視台做,真白癡嘅利君啞!!

睇到了吧,記者向蓬佩奧提個問題,唔回答就算了,順手就砸人家飯碗,美國新聞自由原嚟系咁嘅。

引用:
原帖由 Newpopcorn2 於 2021-1-14 02:29 PM 發表

同香討peter一9樣品種
點止佢1隻咁少 

香港電台黃記者,黃編導,個個炒十次都唔夠!

個記者係唔係叫佢講人話?

引用:

@蘋果轉貼員
你話過極權國家先會搞記者!😌
嗱!睇你點兜

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]