• 瀏覽: 8,181
  • 回覆: 143
+2
即是不給司機飛站

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-1-14 12:17 PM 發表
將責任交俾司機就係助長香港咁多刁客的成因 ! 咁不如個個站係唔係都停吓咪得囉!但唔好話坐車時間耐咗因為香港太多無理仆街客 !

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/photo/bkn-20210114110121379-0114_00822_001_01b.jpg?20210114120418

網上近日流傳九巴一張內部通 ...
😂到時10幾人一齊答無,
1個人答有...
結果10人的聲音過大,司機就聽唔到1個人把聲點算?

九巴痴咗邊條線?個個站都咁做乜人都死啦

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-1-14 12:17 PM 發表
將責任交俾司機就係助長香港咁多刁客的成因 ! 咁不如個個站係唔係都停吓咪得囉!但唔好話坐車時間耐咗因為香港太多無理仆街客 !

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/photo/bkn-20210114110121379-0114_00822_001_01b.jpg?20210114120418

網上近日流傳九巴一張內部通 ...
咁留返個鐘仔係度做乜,拆埋佢先得架

驚人忘記按鍾落車,又企定定等落,點知飛站又爆衝突呀

簡單D啦!大大隻字寫要落車請按鐘,要好似Bander咁大塊!

不如學港鐵咁,站站停開門啦

九巴事務經理.柳俊江...想出來

不如上車前問淸楚個客先開車

引用:
原帖由 咪太老虎 於 2021-1-14 12:47 PM 發表
司機專心揸車好過啦,唔㩒鐘落車飛站關人鬼事咩
agree,
巴士都唔識搭, 乜Q人黎架

乘客會回答,無人㩒鍾仔囉,快D開車啦問問問

引用:
原帖由 西門町 於 2021-1-14 01:22 PM 發表

台灣巴士司機都係咁,見到有人行近車門但無㩒鐘,會問吓佢係咪要落車,呢啲咪係人情味囉!老人家會唔記得㩒鐘架
香港乜野節奏呀

引用:
原帖由 supplier 於 2021-1-14 02:07 PM 發表
只要巴士站站停,開開門,其實鐘是沒必要有的。地鐵,火車,電車也沒用鐘。
啲時間你比返我?

如果個乘客係聾啞人士!咁點吖要做埋手語

停咗架車,上上層問有冇人落車

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]