• 瀏覽: 8,182
  • 回覆: 143
+2
stupid 

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-1-14 12:17 PM 發表
將責任交俾司機就係助長香港咁多刁客的成因 ! 咁不如個個站係唔係都停吓咪得囉!但唔好話坐車時間耐咗因為香港太多無理仆街客 !

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/photo/bkn-20210114110121379-0114_00822_001_01b.jpg?20210114120418

網上近日流傳九巴一張內部通 ...
由超低地台巴士開始,久巴縱壞班成乘客

唔好理有冇人,總之巴士站站停,站站開門,站站問有冇人落,到時投訴必定急升,等顧客服務部接大量投訴都好。🤣

引用:
原帖由 cheong2212 於 2021-1-14 01:02 PM 發表
落車㩒鐘好辛苦早?
對於吋咸魚來說,係架

見過有人霸頭位想落車,但自己唔按鐘,又阻住個鐘制,結果齊齊飛站

多此一舉。

引用:
原帖由 cheong2212 於 2021-1-14 01:02 PM 發表
落車㩒鐘好辛苦早?
有時啲老人家會唔記得㩒鐘架,司機問一問佢哋好應該

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-1-14 12:24 PM 發表
個腦係咪有問題
而家既巴士絕大部分都係雙層設計
點問有無人要落車呀
仲有 巴士個落車鐘 裝黎係貪靚呀
拋呢個政策出黎既高層
應該捉去驗下腦先
台灣巴士司機都係咁,見到有人行近車門但無㩒鐘,會問吓佢係咪要落車,呢啲咪係人情味囉!老人家會唔記得㩒鐘架

見過返屋企............冇人撳鐘, 巴士佬都排隊等埋站

比條阿叔話都冇人落就飛站啦...........

btw - 埋站有落有上lor

九巴變小巴咩,問有無無落車,車上打鐘裝黎做咩,乘客有自己責任的。

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-1-14 12:25 PM 發表

刁民太多
香港人就係咁仆街。

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-1-14 12:17 PM 發表
將責任交俾司機就係助長香港咁多刁客的成因 ! 咁不如個個站係唔係都停吓咪得囉!但唔好話坐車時間耐咗因為香港太多無理仆街客 !

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210114/photo/bkn-20210114110121379-0114_00822_001_01b.jpg?20210114120418

唔L係刁民多,係呢D死廢老特別麻L煩,—上車就開大手機聲睇嘢,落唔到車就打車長囉

果然腦殘到咁

引用:

有乜合唔合理。
多口問一聲,好過被人問候早宗三代。
車長份人工唔包帶埋娘襯開車。

引用:
原帖由 絕世小魚 於 2021-1-14 12:58 PM 發表
我見過巴士車長好無耐咁問
一班人停哂係出口等落車
司機就嘆氣講. 你地落車就按鐘啦 (語氣唔太客氣)
唔開門一陣又投訴佢飛站唔停
等斑馬線前面 , 永遠冇人肯襟個粒制既道理一樣 .

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]