• 瀏覽: 330
  • 回覆: 11
+2
班「黃絲」真係要睇清楚先好回啦。
大公文匯又大大把打臉班柒頭。

據美媒當地時間12日報道,紐約市長白思豪(Bill de Blasio)在一個電視講話中強調,如果有任何紐約市公務員被證明攻擊美國政府,包括參加1月6日發生在華盛頓的騷亂,他們將被解僱。

新聞來源連結:
https://www.tkww.hk/a/202101/13/AP5ffecb23e4b060b72037de04.html

奸邪妖獸斥責香港政府解僱「黃色公務員」,但美國做相同的事,奸邪妖獸卻噤若寒蟬。

未審先判
法治已死  

貼返個美媒先,唔係啲柒頭又話文匯大公不可信。

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-1-14 11:12 AM 發表
未審先判
法治已死  
無未審先判,Mayor 嘅意思係有證實做過嘅話,唔可以留係 NYC 做嘢。
我有貼美媒,內容有佢哋講話。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-14 11:11 AM 發表
奸邪妖獸斥責香港政府解僱「黃色公務員」,但美國做相同的事,奸邪妖獸卻噤若寒蟬。
雙標遮,不嬲班「黃C9奴才」係咁架啦。
所以點解佢哋成日都俾人睇唔起。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-14 11:16 AM 發表

無未審先判,Mayor 嘅意思係有證實做過嘅話,唔可以留係 NYC 做嘢。
我有貼美媒,內容有佢哋講話。
市長說了算 ...
還是法官說了算 ?

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-1-14 11:22 AM 發表

市長說了算 ...
還是法官說了算 ?
市長講話講得好清楚,只係俾一個警告 NYC Worker。
真正話事嘅係法官。

角泰服務員同黑醫護妓協等人權撚仲唔快D出嚟表態嘅,尾國打壓專業人仕人權集會同罷工自由喎。。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-14 11:17 AM 發表

雙標遮,不嬲班「黃C9奴才」係咁架啦。
所以點解佢哋成日都俾人睇唔起。
x2

學習美國的做法
港府要硬起來 

港府要學

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]