• 瀏覽: 1,445
  • 回覆: 31
港府擬最快於農曆新年後安排市民接種新冠疫苗,當中以中國科興疫苗最早到港,但最新公布的總體有效率為50.38%,較早前所公布的低近30%。香港醫院藥

hk01黨報叫人唔好打? 唔通打完好大獲迫叫停?藍屍仲打唔打

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/574229/科興疫苗-效率僅合格-崔俊明建議長者避免接種

我都叫我媽媽這一年內,千萬不要接種任何國家品種的疫苗,費事做別人的白老鼠

點解剩係話老人家唔好打

唔叫9埋後生都唔好打

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-1-14 11:09 AM 發表
我都叫我媽媽這一年內,千萬不要接種任何國家品種的疫苗,費事做別人的白老鼠
香港正苦又做水魚買批次貨

去英美咪打到正宗既歐美疫苗囉, 仲留係香港等咩9者...

D反中白痴都係講一套做一套...

引用:
原帖由 一家團聚 於 2021-1-14 11:09 AM 發表
反中白痴都成日叫缺一不可, 叫移民走人...

而家果200幻咪又係香港諗打疫苗...

引用:
原帖由 大北997 於 2021-1-14 11:14 AM 發表

香港正苦又做水魚買批次貨
水得過反中白痴, 魚得過反中白痴?

革命不成, dq晒, 走既走,坐既坐...

得返d無腦無膽日日FF 自high...

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-1-14 11:26 AM 發表

水得過反中白痴, 魚得過反中白痴?

革命不成, dq晒, 走既走,坐既坐...

得返d無腦無膽日日FF 自high...
你批垃圾中國貨唔合格
扯開話題做咩呀 7左唔認?

唔關事
我都唔建議打住
純粹係副作用可能會潛伏期比較久
所以睇定d先

香討老人村口講一套身體最誠實,夠姜post 打針紙上黎。

引用:
原帖由 大北997 於 2021-1-14 11:04 AM 發表
港府擬最快於農曆新年後安排市民接種新冠疫苗,當中以中國科興疫苗最早到港,但最新公布的總體有效率為50.38%,較早前所公布的低近30%。香港醫院藥

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210114/426311825995337728210934.jpeg/NKm3OcVAMRCd3Gwizzn91nKhrQ7APiPszmlWxM5pVsQ?v=w1280r16_9
科興疫苗

預防無需治療的極輕症有效率為50.38%。
預防輕症病例的有效性達78%,
預防中重症病例的有效性達100%。

講完

識打一定打輝瑞啦,就算出現好多單死亡個案,但曾經打過輝瑞都係一種光榮

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-1-14 12:14 PM 發表
識打一定打輝瑞啦,就算出現好多單死亡個案,但曾經打過輝瑞都係一種光榮
你無改錯名

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-1-14 12:08 PM 發表

科興疫苗

講完
科興疫苗
1. 預防無需治療的極輕症有效率為50.38%。
2. 預防輕症病例的有效性達78%,
3. 預防中重症病例的有效性達100%。
不過有啲人、好多傳霉只睇見1,睇唔見2、3。

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-1-14 12:08 PM 發表

科興疫苗

講完
100%唔重症,死亡率大減

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]