• 瀏覽: 16,266
  • 回覆: 197
  • 追帖: 1
+3
篤完灰,仲敢面對手足?柒仔

返到黎 無人幫佢作文
唔知講咩好 唔通又話比人打 比人非禮咩
咪緊張囉~~~

12瞞逃,說好的煲底見??

附件

20210114_111914.jpg(178.6 KB)

兩隻曱甴喺香港加埋幾條罪就唔止踎兩、三年喇!

到時痴瘋出嚟,你哋去問下佢會唔會高談闊論監獄生活

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-14 10:41 AM 發表
深圳鹽田人民法院今早(30日)就12港人案作出判決,涉組織他人偷越邊境罪的鄧棨然、喬映瑜,分別被判有期徒刑3年及2年;李宇軒等8人偷越邊境罪罪成,被判有期徒刑7個月。至於廖子文及黃臨福兩名未成年港人,因自願認罪而不獲起訴,兩人今早11時由深圳警方移交香港警方,在天水圍警署獲安排與家人和律師會面。

12港人關注組晚上表示,其中一名未成年港人已與家屬會面,家屬形容他神情緊張,避談有關鹽田看守所的 ...
原來篤左灰 謎底已解開

引用:
原帖由 ff88 於 2021-1-14 11:22 發表

原來篤左灰 謎底已解開
呢兩個篤左咁多人出來, 餘下十人點減刑好?!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-14 11:23 AM 發表

呢兩個篤左咁多人出來, 餘下十人點減刑好?!
可能12個每人分段返黎篤,慢慢食呢

[12港人判刑│兩未成年者返港家屬稱神情緊張避談看守所經歷]

當日神情緊張皆因怕在港被泛民系、口講民主人仕"探訪",探討他們在拘留期間講咗乜嘢!
避談看守所經歷,這類案必然引起廣泛關注,你以為內地辦案人員會不依法依規? 起碼保住呢12人安全妥當,免有手尾揹黑鑊.

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-1-14 10:56 AM 發表
今日黃國桐被捕,可能正是兩人「坦白從寬」的結果。
[坦白從寛], 好正常, 到左生死關頭, 一定會分得好清楚, 有邊個真係想坐監㗎!!

死曱甴

唔篤點會判得甘輕手, 香港大把人腳震震啦.

又患上曱甴精神病!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-14 11:13 AM 發表

佢都係坦白講哂成件事出來姐. 我地叫佢做 "污點證人" 好聽D
曱甴話什麼齊上齊落、唔篤灰、擋子彈咁,原來全部呃9人😭😫

引用:
原帖由 tigerowl 於 2021-1-14 11:15 AM 發表
篤完灰,仲敢面對手足?柒仔
人哋迷途知返啫。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]