• 瀏覽: 23,882
  • 回覆: 329
  • 追帖: 6
+4
丁屋將會嚴重阻礙香港和深圳溶合....

引用:
原帖由 bronze18man 於 2021-1-14 11:56 AM 發表
班黃毛曱甴舊移民,又奪權失敗了!正宗真香港人我地支持你,唔好比班亡因負義既假豬皮打劫祖宗呵!
蝗二代蝗三代眼紅真香港人嘅土地,走去自封本土派然後逼害原居民。學L埋美狗逼害印弟安人d衰嘢

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2021-1-14 12:13 PM 發表

請你先好好理解丁權的意思!
絕對不是一出世就可以有地起屋!
香港大部分人唔明白點先可以起到啲屋

引用:
原帖由 高級變形蟲 於 2021-1-14 10:44 AM 發表
有冇搞錯?!
咩年代仲分新唔新界原居民!!
為咗收買新界牛屎佬嘅政策一早應該取消!!!
原居民才是正宗香港人。你只是新香港人;大陸移民

引用:
原帖由 samuiwolf 於 2021-1-14 12:30 PM 發表

原居民才是正宗香港人。你只是新香港人;大陸移民
原居民個鄉下叫中國乜乜省乜乜縣唔係叫香港特區呀! 香港特區全名叫人華人民共和國香港特別行政區呀!

香港的丁屋政策落後了,應該學深圳成立股份公司,一座一座的辦公室大廈起出嚟,村民每年分紅。

至於話原居民有無權哩樣野,真係廢話。我夠話北京d四合園,阻頭阻城啦,我夠想唔用錢充公左人地,轉自己名。

引用:
原帖由 1333333 於 2021-1-14 10:47 AM 發表
妳去英國上訴為何97前唔廢除殖民奶原居民丁權🤣
分化政策囉, 等你中國人鬼打鬼唔去打白鬼同白鬼嘅棋囉!

引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2021-1-14 12:13 PM 發表

請你先好好理解丁權的意思!
絕對不是一出世就可以有地起屋!
得啦,要申請架嘛
申請都未必批丫嘛
咁即係點都有一堆唔可以用嚟起高樓嘅地嚟預俾班牛屎佬囉

丁屋起3層浪費哂d地,應該起60層,最多平少少幫助上唔到樓既市民。

大家支持下啦喂。 成鳩日話無地,而家我一次講解決所有問題,有冇人夠膽跟呀?

引用:
原帖由 高級變形蟲 於 2021-1-14 12:34 PM 發表

得啦,要申請架嘛
申請都未必批丫嘛
錯哂,你去研究一下再說

引用:
原帖由 高級變形蟲 於 2021-1-14 12:34 PM 發表

得啦,要申請架嘛
申請都未必批丫嘛
呀生, 重點係你要有地分到比你呀, 你老豆無你都唔會有, 除非你咁把炮自己買到可以起丁屋嘅地就有權申請啦 :0)

引用:
原帖由 mandy_lai84 於 2021-1-14 10:11 AM 發表
我係原居民係女冇丁權, 但細佬有, 我諗其實要做多啲政策阻套丁, 我親戚平時方於活躍鄉事上既嘢, 佢話其實非常多套丁, 因為根本好多人都冇地
長毛用男女平等嘅問題去打官司,令到懲教署暫時唔敢再剪佢頭髮,點解你又唔用男女平等嘅問題去爭取自己丁權嘅權益?大家都係一直遺留落嚟嘅問題!

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-1-14 12:38 PM 發表

呀生, 重點係你要有地分到比你呀, 你老豆無你都唔會有, 除非你咁把炮自己買到可以起丁屋嘅地就有權申請啦 :0)
正確,政府沒有留地給村民,村民必須有地才可以申請用丁權去起丁屋,多是自己條村村界的地,屬於村民共同擁有,如果你有能力擁有村界內的私人土地,才能夠申請建丁屋,重點是政府從來沒有撥地或預留土地給原居民建屋。

引用:
原帖由 老納 於 2021-1-14 12:39 PM 發表

長毛用男女平等嘅問題去打官司,令到懲教署暫時唔敢再剪佢頭髮,點解你又唔用男女平等嘅問題去爭取自己丁權嘅權益?大家都係一直遺留落嚟嘅問題!
因為佢無講過佢好葡萄個丁權???

引用:
原帖由 太自我太不羈 於 2021-1-14 12:43 PM 發表

因為佢無講過佢好葡萄個丁權???
現在應該不只是男女平等,係人人平等嘅年代,不分種族!大家互相尊重!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]