• 瀏覽: 4,617
  • 回覆: 79
+3
引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-1-14 08:34 AM 發表
新冠肺炎疫情襲港近一年,本港疫情幾度反覆,遲遲無法清零,但食物及衞生局局長陳肇始還自詡,港府現時的外防輸入措施已差不多做到「滴水不漏」,現階段不會再「加辣」,以免加劇市民的抗疫疲勞。但另一方面,昨在立法會大會上,多名議員質疑政府抗疫手法,議員何君堯直斥陳不斷重複答案,只是流於口號式,形容「好似一個壞咗嘅留聲機!」,質問當局為何不盡快落實強制性檢測,建議陳考慮「自檢」,盡早退休。

[滴水不漏]…… ...
現屆政府真係無能力、無魄力、無落力,個個月攞住幾十萬等換屆,搞到市民怨聲載道,民怨沸騰。

陳肇始……
深度懷疑其工作能力!
要如何無恥,先夠膽話而家的工作滴水不漏!

做咩去學咗trump?we did a great job,no one die.They just going to heaven

女人治港?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-14 08:42 AM 發表
有冇發覺, 林鄭團隊係乜都拖..............

拖到中央代佢做埋, 但撐那個黃杜立就好積極
AO係咁訓練出身

不禁止英國留學生已經好嚴重錯誤,陳局長應反省下啦。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2021-1-14 01:33 PM 發表
不禁止英國留學生已經好嚴重錯誤,陳局長應反省下啦。
佢表現又真係太隱形,張竹君俾人感覺,先係真幫忙抗疫!

有時唔清楚佢做過乜?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-1-14 08:46 AM 發表
2天中國石家莊就可做了千多萬人檢測, 但陳主理的就拖了大半年都唔肯做, 只係話唔得, 就永遠唔做就拖落去

陳肇始你出來解釋
如果真係清左零
就攪唔到班地主會

引用:
原帖由 montejo 於 2021-1-14 12:58 PM 發表

AO係咁訓練出身
一個曾特首,已是打份工心態,樣樣闊佬  懶理

呢個林鄭更加懶理得誇張,黑暴出來佢會玩消失!

陳局長只會官腔,適時又適時,檢視又檢視,決心又決心,科學又科學,你急佢唔急,相信2022都未抗完疫。

引用:
原帖由 蒙尼 於 2021-1-14 01:48 PM 發表

如果真係清左零
就攪唔到班地主會
香港仲唔清零,香港過完農曆年,好多店舖就清零!

陳婦馬尿就有,邊仲有water?... 

一個陳肇始一個陳漢儀廢官兩人組

其實無法限制「家庭私人聚會」,根本無法滴水不漏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]