• 瀏覽: 10,949
  • 回覆: 74
+2
引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-1-16 12:08 PM 發表

師兄,你始終逃避了我第2點問題
法輪功反中係人都知
台灣民進黨利用法輪功資助佢地,完全合理
但係.....法輪功反中之餘,為何要搞亂美國?
點解過去法輪冇咁做?
請你解釋一下

紐約時報半起底
你講得出,已經由你證明仲有一半未起到
美國越亂,其他敵對國家笑晒,當然包括中國,俄羅斯..
呢個道理冇咁難理解
唔通台灣指示法輪分裂美國,邏輯完全唔通
到底邊個國家想美國分裂,最 ...
邪教本色,不是要亂美國,而是要死撐天降神授嘅反中王者,搞亂美國衹是意外。

引用:
原帖由 食指 於 2021-1-16 02:24 PM 發表

邪教本色,不是要亂美國,而是要死撐天降神授嘅反中王者,搞亂美國衹是意外。
不是意外,是有計畫的
如果只是挺特朗普衍生出來的意外
大選結束後,侵侵官司全輸,又拎唔出舞弊證據
呢個moment法輪就該收手
仍然繼續造謠攻擊快要上台民主黨政府
得罪拜登對法輪只有害冇任何好處
我係樓上已經講左,台灣民進黨一早就轉軚
好明顯並唔係台灣主導法輪分裂美國
邪教本色,教主躲藏在美國保護下
應該知道什麼事能做,什麼事不能做
尤其是干預美國選舉,干預到呢種程度
以前從未見過法輪會咁做
何解要搞亂美國
我推論俄羅斯從中搞鬼,並不一定代表我是正確
似乎各位師兄,沒有給出一個合理的解釋法輪為何要分裂美國

一個邪教組團越龐大,就會出現好多分支
冇人知道佢地得到幾多國家資助
就好似香港黑暴好多個TEAM,只會食美國一家茶禮?
仲有台灣,英國等等
收得人錢就要做事,每個金主要求做的事,不可能完全一樣

引用:
原帖由 breadstick 於 2021-1-16 08:40 AM 發表

說實,是一個整體反共的協作.
不同利益,有明有暗.

超級市場,地產代理,記者,教會,教育, 政治人物,各行各業, 又派錢遊行…

但係, e一班人,真係迷失本性.

昨天,有關運動中, 暴徒放火燒人.

被洗腦, 衝動,偏激行為,

支持,包庇,點認的,
已放棄做人的標準.
現實的,
有錢。無錢。
叫無錢的去犯法?
和給你錢去犯法?,

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-1-16 08:55 PM 發表
原來版主都可以開topic
言論自由。
我沒有犯版規,
暢所欲言。

香港,香討,在不犯規下,有言論自由的。

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-1-16 02:46 PM 發表

不是意外,是有計畫的
以 ...
可以已國際定義,聯合國,歐盟,等等。去列為邪教。
洗腦這個point.

社交媒體或公共媒體,
也是有心人

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-1-16 02:46 PM 發表

不是意外,是有計畫的
以 ...
我有個疑問,到底是輪子搞到美國社會分裂對立,還是美國本來已分裂對立,輪子是看到商機有吃極右翼的市場呢?
寫「槍炮、病菌、鋼鐵」那位美國人最近新書講有關七個國家動盪,在美國篇他便認為他母國的頭號問題便是社會從上到下都愈來愈對立沒有妥協空間。

引用:

不是意外,是有計畫的
以 ...
法輪可能沾染世間勢力,
世間體系未能如意.

現實中,宗教干政就是失敗

引用:

不是意外,是有計畫的
以 ...
你用正常人思維去拆度d邪教洗行為當然揾唔到答案,

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-1-17 05:01 AM 發表

我有個疑問,到底是輪子搞到美國社會分裂對立,還是美國本來已分裂對立,輪子是看到商機有吃極右翼的市場呢?
寫「槍炮、病菌、鋼鐵」那位美國人最近新書講有關七個國家動盪,在美國篇他便認為他母國的頭號問題便是社會從上到下都愈來愈對立沒有妥協空間。
rust belt vs wall street.  歸根到底,是人民的生活水平下降了,本來的意識形態裂痕就很容易加深擴大。

引用:
原帖由 食指 於 2021-1-17 05:54 AM 發表

rust belt vs wall street.  歸根到底,是人民的生活水平下降了,本來的意識形態裂痕就很容易加深擴大。
對呀,人民生活水平下降,不就是制度問題沒適時修正。奧巴馬的8年統治造就了浸,浸的4年出格造就了拜登。拜登內閣要員多來自奧巴馬朝,那奧巴馬2.0在4年后會造就浸2.0嗎?

我看民主黨的起手式是把浸趕盡殺絕,浸粉會怎看?偷了選舉還來追殺?社會氛圍好像是朝更對立發展吧!在商言商,這對立紅利輪子當然不會錯失了。

引用:
原帖由 泉船 於 2021-1-16 03:46 AM 發表

不會小看邪教的威力。
到了今時今日,
國家不作為,就對不住香港
我昨天要買野去咗旺角 , 突然發覺背後有錄音廣播 , 原來又係法輪功在妖言惑眾 !
其實佢地日日在旺角銅鑼灣等地不停抹黑大陸 , 而香港年少無知的一群因為政府的不作為俾法輪功成功洗腦都佔唔少 !

引用:
原帖由 食指 於 2021-1-17 05:50 AM 發表

你用正常人思維去拆度d邪教洗行為當然揾唔到答案,
邪教教徒不是正常人,因為佢地被洗腦
問題係高層教主或主事者係正常人
否則個組織早就冧當
睇下李漢奸,陳太呢啲人,一睇勢色唔對就話退休
帶頭班人一早就鬆,等下面班傻仔去衝
如果唔係有港版國安法,泛民班人仲可以繼續逍遙法外
暴動罪坐監就係帶頭衝班黑衣人

李洪志係傀儡及騙子,而且係個正常人
剛開始時可能係個小宗教騙子,呃下飯食
今時今日已經俾人擺左上枱
我對宗教好有意見
說實在,我認為信教只兩種人
呃人入教&被呃入教

引用:
原帖由 直線國國王 於 2021-1-17 08:32 AM 發表

對呀,人民生活水平下降,不就是制度問題沒適時修正。奧巴馬的8年統治造就了浸,浸的4年出格造就了拜登。拜登內閣要員多來自奧巴馬朝,那奧巴馬2.0在4年后會造就浸2.0嗎?

我看民主黨的起手式是把浸趕盡殺絕,浸粉會怎看?偷了選舉還來追殺?社會氛圍好像是朝更對立發展吧!在商言商,這對立紅利輪子當然不會錯失了。
侵粉當然想死撐,共和黨內部都讓侵總撕裂了,所以很難挽回了。拜登現在首要任務是抗疫和要安撫BLM,還要顧及班red neck,和宗教人士所以很頭痛。最佳做法系將所有矛盾淡化,少講政治多幹事,少d金融,多d基建。很多種工業是很難回來的,所以不要浪費力氣。基建如高鐵等全面落後,這是增加就業和開發附加產業。雖然投資會很大,但反正印了那麼多熱錢,總好過不斷填落股市度吹大個bubble。削減中國等地關稅,印出來的錢正好買外國產品,減低美元貶值帶來的通脹壓力。當然玉米等農作物也可順利出口到中國,唔使再bail班農民。輕鬆地證明tarrifmam是錯的。投入更多做電力車,或者可以重新做低日本車和歐洲車,或者可以帶動rust belt states重拾榮光,同時兌現競選承諾減少開發葉岩油,減碳排放,重回巴黎協議。以上果d計畫如果實施並成功咗,侵侵永無翻身之日。……講咗好多,不過可惜,可以做嘅嘢好多,任期太短,沒有一個可持續的政策和發展計畫,體制的錯

所以我成日都覺得中共d五年計畫等規劃方式系最偉大嘅一種發明之一

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]