• 瀏覽: 1,944
  • 回覆: 37
引用:
原帖由 victor2346 於 2021-1-14 01:04 AM 發表
佢個女係……藉?
佢個女係大陰蒂國籍

孽瘤扮哂嘢,現在使用及申請bno既港人,將失去中國國籍,冇居港權,甚至永遠不能回港,永世與香港及中國隔絕,但雙重國籍就可以,既得利益者今次笑到最後。

林鄭係咪因為有雙重國藉 ?  驚玩殘左香港之後走唔到 ? 所以要急撇關係 

大家唔尻明白,現在使用及申請bno既港人,將被驅遂出香港,失去中國國籍,冇香港身份證,冇居港權,甚至永遠不能回港,永世與香港及中國隔絕,但雙重國籍就可以喎,既得利益者今次笑到最後。

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-1-16 03:48 PM 發表
林鄭係咪因為有雙重國藉 ?  驚玩殘左香港之後走唔到 ? 所以要急撇關係 
做特首根本已沒有外國國藉gala.

引用:
原帖由 suffocation 於 2021-1-14 01:09 AM 發表
雙重國籍系外國好敏感,系香港冇咩所謂。
加拿大係容許自己國民有雙重國籍,呵

引用:
原帖由 johnny9236 於 2021-1-16 04:57 PM 發表

做特首根本已沒有外國國藉gala.
一直有消息指出,林鄭月娥的丈夫及兩名兒子都擁有英國護照,是鐵一般的英國人。但同時非常尷尬地,林鄭月娥卻是中華人民共和國香港特別行政區的行政長官。林鄭月娥宣誓的時候是在效忠授予自己特首職位的中華人民共和國,還是夫家的大不列顛帝國呢 ? 為了免卻尷尬的情況發生,最好當然就是要求丈夫林兆波和兩名兒子立即放棄外國護照吧!但只是放棄外國護照沒有用,更要和這些國家切斷所有關係,否則萬一中國和其他國家的衝突升級,他們三位隨時遭殃。
https://www.hkcnews.com/article/32658/林兆波-英國國籍-林鄭月娥-32658/如何保護林鄭月娥的家人

唔知放棄左未呢 ?

孽瘤唔順臨奠,想盡辦法擦中央鞋,要去到盡

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]