• 瀏覽: 23,402
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Henry1268 於 2021-1-14 12:32 AM 發表
所以話d銀行成日要人改密碼,改多咗真係會唔記得。
銀行都chi 撚線

一間改一年改幾次
但幾間銀行就好多

仲有email, alipay等等, password 多到我要開個word file 入。  

個word 比人爆左就煩

引用:
原帖由 mycarrera 於 2021-1-13 11:36 PM 發表
比特幣(Bitcoin)近月價值持續破頂,現時已高達一枚3.4萬美元(約26萬港元),比去年疫情之初漲了700%。美國住三藩市的軟件工程師湯...

密碼可能係123456

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/1975086/
(值)18億有鬼用?到你賣就唔值囉。

嘩,明明係佢既,唔記得密碼就無晒? 咁既野都有人炒。

胡說八道,做古仔。
我夠有180億比特幣唔記得密碼啦!

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2021-1-14 12:08 AM 發表
之後會點?

充公?
之後咪就會成為一個廣大既笑話。
呢D失落既貨幣永遠只會存在於網絡中達到真正既虛擬。你捉摸佢唔到,佢也唔會再俾你認主。

作為軟件工程師,密碼寫係紙上面,on 9. 
梗係用只有自己睇得明既語言寫入電腦File 啦。

引用:
原帖由 技工仔 於 2021-1-14 03:56 PM 發表

銀行都chi 撚線

一間改一年改幾次
但幾間銀行就好多

仲有email, alipay等等, password 多到我要開個word file 入。  

個word 比人爆左就煩
寫落張紙到放屋企.
除非有家賊

好後悔~~~~~~~當年知到會持續破頂~~~~~~~~~~但係可惜唔知點買

引用:
原帖由 mycarrera 於 2021-1-13 11:36 PM 發表
比特幣(Bitcoin)近月價值持續破頂,現時已高達一枚3.4萬美元(約26萬港元),比去年疫情之初漲了700%。美國住三藩市的軟件工程師湯...

密碼可能係123456

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/1975086/
密碼由50個大小階同數字組成

比特幣既密碼,用而家最先進既電腦去破解都要用過千年,就係因為數量有限制,再加上流通量只會越來越少,所以先抄到咁貴

引用:

密碼可能係123456

新聞來源連結:
多餘!一定係password!

我用最原始方法,搵本簿仔寫低晒所有密碼,放係屋企櫃桶。

poor guy

咁好彩呀

引用:
原帖由 testfriend 於 2021-1-14 12:27 AM 發表
一個咁龐大嘅財富 只用一個密碼去保存,聰明的工程師
用一個密碼都唔記得, 用多幾種方法咪仲死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]