• 瀏覽: 2,007
  • 回覆: 16
2012年反國教,泛民話:「今日唔企出來,第日我地嘅下一代就會洗曬腦,變小紅粉」

2014年違法佔領,泛民話:「今日唔企出來,第日我地嘅下一代就會洗曬腦,變小紅粉」

2021年回顧,我地嘅下一代(00後)的確係被洗曬腦,不過係被泛民政治洗曬腦,而唔係被政府和中國!00後被政治洗腦,不是成為了小紅粉,而是小黃絲。

泛民簡直就是「明修棧道,暗渡陳倉」!表面裝扮自己處於弱勢和危機當中,但8年來不斷對00後灌輸中國不可信、中國威脅論、對大陸仇恨論。

泛民幾十年都在洗香港人腦,泛民好清楚洗腦的重要性,所以極力反對國教,變成只有泛民單方面的洗人腦。

引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2021-1-13 20:16 發表
泛民幾十年都在洗香港人腦,泛民好清楚洗腦的重要性,所以極力反對國教,變成只有泛民單方面的洗人腦。
政府在中央的鞭策和泛民自反修例暴亂之後,才如夢初醒,深明取締泛民是必要的手段。

於傳媒、於學界、於司法、於公職人員、於專業界別、於議員,都要落實全面管治

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-1-13 10:01 PM 發表

政府在中央的鞭策和泛民自反修例暴亂之後,才如夢初醒,深明取締泛民是必要的手段。

於傳媒、於學界、於司法、於公職人員、於專業界別、於議員,都要落實全面管治
中央並非不知道,
只是中央想撥亂反正,有兩點掣肘,
1. 擔心香港普羅市民的不支持甚至反抗
2. 忌憚漢奸港狗背后的主子美國,中央不想和美國因為香港而翻臉,也擔心蔡萊克蛙利用香港的撥亂反正推動恐中反中。
2019年,漢奸港狗叛亂,中美貿易戰也發展到全面對抗幾乎撕破臉,台蛙蔡成為最大獲利者。
香港市民經過大半年的暴亂,心生恐慌渴望安定。
香港內部和外部的環境都具備了,中央終于可以下重手處理香港問題。
而2020魔幻的一年,美國大亂,燈塔倒塌,世界各國因為疫情自顧不暇,中央可以在香港關門打狗。
歷史賦予的好時機,必須抓住,徹底消滅漢奸港狗,犁庭掃穴拔掉亂源。

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-1-13 07:52 PM 發表
2012年反國教,泛民話:「今日唔企出來,第日我地嘅下一代就會洗曬腦,變小紅粉」

2014年違法佔領,泛民話:「今日唔企出來,第日我地嘅下一代就會洗曬腦,變小紅粉」

2021年回顧,我地嘅下一代(00後)的確係被洗曬腦,不過係被泛民政治洗曬腦,而唔係被政府和中國!00後被政治洗腦,不是成為了小紅粉,而是小黃絲。

泛民簡直就是「明修棧道,暗渡陳倉」!表面裝扮自己處於弱勢和危機當中, ...
我研究過, 洗腦 係 民主社會 必不可少 嘅 重中之重! 有D 靠 宗教, 有D靠 反共產政制, 美國兩樣都有, 手段目的 維繫 共和兩黨 政權 同 帝國霸權。

而 台灣很特別, 佢靠的是 崇美!

引用:
原帖由 robin09 於 2021-1-14 11:47 發表

中央並非不知道,
只是中央想撥亂反正,有兩點掣肘,
1. 擔心香港普羅市民的不支持甚至反抗
2. 忌憚漢奸港狗背后的主子美國,中央不想和美國因為香港而翻臉,也擔心蔡萊克蛙利用香港的撥亂反正推動恐中反中。
2019年,漢奸港狗叛亂,中美貿易戰也發展到全面對抗幾乎撕破臉,台蛙蔡成為最大獲利者。
香港市民經過大半年的暴亂,心生恐慌渴望安定。
香港內部和外部的環境都具備了,中央終于可以下重 ...
希望港府好好珍惜機會,嚴厲清算

引用:
原帖由 jkl702606 於 2021-1-14 16:04 發表
開弓沒有回頭箭,國安法已立,一定要賣國仆街負出代價!而且執行上一定要入肉入骨,要班賣國仆街現世報!
要徹徹底底地清算一切黃絲

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-1-13 10:01 PM 發表

回歸時中央政府已經推演到, 香港成功, 就係自己努力, 失敗, 就係大陸拖累.

問題, 咁又點? 唔洗做? 咁易治理國家, 蔣介石洗鬼著草去台灣?

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-1-15 14:25 發表

重推國教先啱!!
其實一路以來,班00後讀小學/初中都有接受國情教育、內地交流團、普教中。而私底下好多00後都是單非、甚至雙非的後代,有接觸不少內地(諸如回鄉、看內地歌影視)的機會,也比90後、80後、70後接受更多內地的軟實力。

一場政治暴亂,這些00後變態了

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-1-13 19:52 發表

泛民簡直就是「明修棧道,暗渡陳倉」!表面裝扮自己處於弱勢和危機當中, ...
信咗美國民主教,對中國自然唔妥。因為中國系美國嘅克星。

美國/泛民D把戲, 年紀大D就睇得明.
根本就簡單過簡單.

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-1-15 23:46 發表
美國/泛民D把戲, 年紀大D就睇得明.
根本就簡單過簡單.
我係90後都睇得明
但好多同輩睇吾明

引用:
原帖由 china_enter 於 2021-1-16 12:10 AM 發表

我係90後都睇得明
但好多同輩睇吾明
其實一切都很明顯,我都唔明啲人點解睇唔明,定心裡唔想去明!?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]