• 瀏覽: 16,883
  • 回覆: 198
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 team123456 於 2021-1-13 09:37 PM 發表

去火星造假架啦,NASA唔知點唔篤爆中國,一定係收左中共錢
哈哈,美國民主黨發動政變推返特朗普係假嘅,全美網企禁侵侵發言係幻覺,純粹拍緊電影姐!🤣

中國又坐時光機偷美國技術

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-13 09:39 PM 發表

你思想有D混亂
科學還科學
政治還政治
中國乜都造假,d外國人唔做乜係中國咁Q開心

https://www.youtube.com/c/Ychina ... rt=da&flow=grid

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-13 09:14 PM 發表

見到“高溫超導”已經知係呃傻仔啦
超導體係低溫架
高溫/低溫, 係相對性比較,
以前超導係要在極低溫之下, 所以冇實用價值, 依家係提高溫度就可以有實用價值.

引用:
原帖由 mickyhon 於 2021-1-13 09:42 PM 發表

哈哈,美國民主黨發動政變推返特朗普係假嘅,全美網企禁侵侵發言係幻覺,純粹拍緊電影姐!🤣
其實拜登都係俾侵侵背後控制

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-13 09:39 PM 發表

你思想有D混亂
科學還科學
政治還政治
呀!乜有人知科學還科學嘅咩?
咁憑乜話中國做假?
上面個位仁兄連人哋十月己出了室温超導體都唔知就話其他係假?
佢又用乜野角度講野?

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-13 08:54 PM 發表
其實大陸幾時先可以唔造假?
一早已經有 Hyperloop
大佬 話哂叫做收返香港
唔好當我地係北韓人民先得架

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/超迴路列車
7小陣

上個月曾邀請馬雲試坐, 馬雲做第一批乘客

曱甴又會話偷美國技術

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-13 08:54 PM 發表
其實大陸幾時先可以唔造假?
一早已經有 Hyperloop
大佬 話哂叫做收返香港
唔好當我地係北韓人民先得架

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/超迴路列車
國外傳統磁浮技術,英文為Maglev(全稱Magnetic levitation),主要靠磁力相吸和排斥產生動力。而四川西南交通大學研發團隊曝光的「高溫超導(High-temperature superconductivity,High Tc)」高速磁浮,則是另一種暫新技術。

阿爺勁

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-13 09:52 PM 發表

算吧啦
基本上D技術全部都係外國技術同發明
成件事同大陸手機一樣 = 積木機

我一早就知我國係火車迷天地
特別鐘意玩火車🤷
反中白痴自己唔識,就話人作話人抄...

但比佢地抄,又唔惦...

一班廢柴咪搞到自己今日咁既結果...

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-13 09:14 PM 發表

見到“高溫超導”已經知係呃傻仔啦
超導體係低溫架
西南交通大學研發團隊成員鄧自剛指出,「高溫超導」不是確指高溫,其原理簡而言之是與「低溫超導」相對,實際溫度是處於液氮工作溫度——攝氏零下196度時,電阻完全消失;此時,列車不需要額外控制或電源,就靠自身的常導材料、跟永磁軌道產生作用,實現穩定懸浮。

引用:
原帖由 刺客禁言 於 2021-1-13 09:52 PM 發表

算吧啦
基本上D技術全部都係外國技術同發明
成件事同大陸手機一樣 = 積木機

我一早就知我國係火車迷天地
特別鐘意玩火車🤷
你曬能氣啦

你有咁高科學水就唔使係香討9up啦

外國已經請左你做顧問,點解無既?

係喎我都差D忘記了,香港曱甴水平低呢個事實

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]