• 瀏覽: 19,071
  • 回覆: 321
+18
引用:
原帖由 arhon009 於 2021-1-13 18:03 發表

愛國點解要有第二個國家國藉??? 鍾國斌似係愛人民幣多啲喎
籃c賤坑1個

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-13 18:04 發表

自由黨班“兩頭蛇”, 依家震過貓王~
中央呢次真正要殺黨呀

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2021-1-13 05:49 PM 發表
應以留「港丶澳丶國內」時間為依歸,若連續離開此三地超過一定時期(eg 2年),無合理解釋(eg 坐獄),便應自動除消中國籍香港人身份。
兩年太多,一年唔多過兩個月,學生,工作簽證例外

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-1-13 18:06 發表

一年離開香港超過半年, 如非出差旅行坐監等, 一律取消香港永久居民身份證

香港近年以來的多次暴動, 很多參加反中亂港暴動的人都係有外國護照, 呢班仆街因為有逃生門, 所以搞暴動搞得最積極.
我提議係2025年, 有4年作為緩衝期, 包括所有國家的外國護照都要在限期前二選一.

所以希望佢地更愛國

得番一本會仲愛國

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2021-1-13 05:51 PM 發表
鍾國斌:好多有2本護照港人都愛國...............例如我自己同屋企人仲有好多藍絲朋友
里條友反政府

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-1-13 18:16 發表
香港近年以來的多次暴動, 很多參加反中亂港暴動的人都係有外國護照, 呢班仆街因為有逃生門, 所以搞暴動搞得最積極.
我提議係2025年, 有4年作為緩衝期, 包括所有國家的外國護照都要在限期前二選一.  
睇個勢唔會, 多數會定1條死線, 死線之後取得外國藉先會嚴格執行雙重國籍法

愛國還愛國,但不歡迎牆頭草

阿爺出手
D法例慢慢執字粒
都無乜走棧位

愛唔愛國你自己問題,依家係唔準雙國籍。搞清楚未?

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-1-13 06:06 PM 發表

中央呢次真正要殺黨呀
自由黨廿三條一役, 條賬係時候算啦;由孽瘤親自收數, 報一箭之仇!!

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2021-1-13 06:06 PM 發表

一律取消身份証

充公香港資產

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]