• 瀏覽: 5,034
  • 回覆: 75
  • 追帖: 1
+5
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-14 08:31 PM 發表

戇鳩黃撚怕只係等巴西總統砌掂條數O者。

衛生官員又怕得罪總統,又怕自絕人民生路,咪整個 50% 出黎。
咁科興應該點做條數先啱?

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-15 12:26 AM 發表

咁科興應該點做條數先啱?
科興洗鬼做數. 係乜咪係乜.
真以為疫苗有95% 咁神奇咩,唔識睇report 既戇鳩仔,洗乜去理佢地
巴西做完數都唔敢唔買, 怕死, 已經係最大既宣傳.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-15 12:29 AM 發表

科興洗鬼做數. 係乜咪係乜.
真以為疫苗有95% 咁神奇咩,唔識睇report 既戇鳩仔,洗乜去理佢地
巴西做完數都唔敢唔買, 怕死, 已經係最大既宣傳.
50%樓上都叫合格
貪平就要就一就

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-15 12:33 AM 發表

50%樓上都叫合格
貪平就要就一就
巴西總統一向都唔想用中國疫苗, 又會貪平啦.

事實上比較標準都唔同,科興係巴西既報告係計埋無徵狀感染者, 但係輝瑞無計到.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-15 12:40 AM 發表

巴西總統一向都唔想用中國疫苗, 又會貪平啦.

事實上比較標準都唔同,巴西既報告係計埋無徵狀感染者, 但係輝瑞無計到.
份正式報告出咗未?
拖咁耐都未公開完整報告
做法總係奇奇怪怪
遲啲睇下新加坡肯唔肯收貨
收完又會唔會真係幫民眾接種
如果新加坡都去馬
問題應該不大

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-15 12:46 AM 發表

份正式報告出咗未?
拖咁耐都未公開完整報告
做法總係奇奇怪怪
遲啲睇下新加坡肯唔肯收貨
收完又會唔會真係幫民眾接種
如果新加坡都去馬
問題應該不大
實驗係巴西做, 你問下巴西佢點解唔公佈law.

科興只不過係提供疫苗, 同等巴西衛生部份 report

疫苗試驗有一樣野叫做 hazard ratio
如果對照組接種完之後全部與世隔絕半年, 疫苗組日日去醫院周圍收集病毒, 你都估到結果會點
暫時睇到對照組同疫苗組曝露風險有頗大分別,隨機性係有問題
當然啦,就算有差別,結果都可以用統計模型調整,問題咁咪可以做數law,hazard ratio 係靠一D 假設推斷出黎
事實上,原始數據黎講,科興保護率係低過五成架,偏偏巴西班官試驗時做完手腳,事後又怕人民無得打,先焗住做數

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-1-15 12:51 AM 發表

實驗係巴西做, 你問下巴西佢點解唔公佈law.

科興只不過係提供疫苗, 同等巴西衛生部份 report

疫苗試驗有一樣野叫做 hazard ratio,暫時睇到對照組同疫苗組 hazard ratio有頗大分別,隨機性係有問題
當然啦,結果都可以用統計模型調整,問題咁咪可以做數law.
點都要睇定啲先
暫時睇唔到邊隻好啲
只聽講女皇陛下及李顯龍總理好似都係接種BioNTech。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-15 12:56 AM 發表

點都要睇定啲先
暫時睇唔到邊隻好啲
無得揀既地方無參考價值

其實又咪係政治野,唔鐘意中國咪做低個數囉。
你話輝瑞95%,咁歐美疫情又唔見得受控,係咪真係95%,心裏有數啦。

巴西一邊話中國疫苗只有50%,一邊已買中國疫苗1 億劑量,
1 月20日開始打。
睡輝又不見巴西大手入貨,擺明有d嘢。
又能吹西人籠門,又有大量中國疫苗到手,好手段。

引用:
原帖由 四季無花果 於 2021-1-13 02:45 PM 發表
都唔明講甘多廢話做乜。全世界其它地方七八十有效,國王都打。得巴西特別D既。但又入貨。甘算點?
為幫大佬所以咪做低個數字

如果真係無效,巴西不如退貨,讓比有需要既國家囉

巴西日日都唱科興疫苗冇用,點解仲要買呀,唔好買啦,又冇人迫佢買

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-1-15 12:56 AM 發表

點都要睇定啲先
暫時睇唔到邊隻好啲
女皇唔敢講打了邊種

估計就是科興

如果是輝瑞,一定會講,可能就是怕市民知道她打科興,而要市民打輝瑞

好似話,用同一標準計算,輝瑞得29%

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]