• 瀏覽: 5,533
  • 回覆: 67
  • 追帖: 1
澳洲近日有傳媒取得有關美國國家安全的解密文件,披露美國總統特朗普政府有關印度太平洋戰略的機密內部文件,當中提到應對中國大陸,重點包括保衞台灣在內的「第一島鏈」。

放棄幻想、準備戰鬥!
最佳情況係局限在台灣島打,中國大陸有絕對地利,消耗美帝力量,最後逼使美帝退出東亞。
萬一美帝將戰線延伸到新加坡、印度洋封鎖航道,中國亦可以攻擊美國商船、或向任何美帝軍事基地發動攻擊。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210113/bkn-20210113122606471-0113_00952_001.html

又話豉油寒行? 為何海洋會有鏈?

邪惡虛偽5屎眼西人.

天滅呆蛙.

特朗普的保密文件,這麼快就解密?是不是背後有人搗鬼,存心玩弄特朗普?

蔡台狗今次有排驚

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-13 02:17 PM 發表
澳洲近日有傳媒取得有關美國國家安全的解密文件,披露美國總統特朗普政府有關印度太平洋戰略的機密內部文件,當中提到應對中國大陸,重點包括保衞台灣在內的「第一島鏈」。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210113/photo/bkn-20210113122606471-0113_00952_001_01b.jpg?20210113132504

放棄幻 ...
解密阿媽係女人

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-13 02:28 PM 發表

解密阿媽係女人
唔一樣
阿媽係女人 = 不變既事實
美帝亞太政策 = 一廂情願

原理同香港黑暴一樣,攞你地送頭,而影響中國,達到五眼聯盟目的。。台灣系一個以區域來做人頭,真系死既系道友唔系貧道

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-13 02:31 PM 發表

唔一樣
阿媽係女人 = 不變既事實
美帝亞太政策 = 一廂情願
美帝自1900年以來的亞太政策 = 不變既事實

美國野比澳洲解密先

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-13 02:33 PM 發表

美帝自1900年以來的亞太政策 = 不變既事實
傻啊~
自1840鴉片戰爭西方稱霸全球,到今時今日還一樣嗎?
當時係「三千年未有之大變局」,現今係「百年未有之大變局」。

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-13 02:37 PM 發表

傻啊~
自1840鴉片戰爭西方稱霸全球,到今時今日還一樣嗎?
當時係「三千年未有之大變局」,現今係「百年未有之大變局」。
知唔知咩係Plan Orange?
睇多D書先啦。

似係美國佬顧意放出來嚇下大陸咁喎! 照睇美國佬以無牌可打喇!

引用:
原帖由 paoon 於 2021-1-13 02:39 PM 發表

知唔知咩係Plan Orange?
睇多D書先啦。
一廂情願的過時戰術

這幫包著黃皮膚的西犬成不了大事的。
中國也不用浪費時間跟他們耗。

一帶一路往西方跑就好了

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-13 02:17 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210113/photo/bkn-20210113122606471-0113_00952_001_01b.jpg?20210113132504

放棄幻 ...
澳洲傳媒竊取佢老美嘅國家機密文件喎。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]