• 瀏覽: 18,144
  • 回覆: 218
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-1-13 12:41 PM 發表
知己知彼啊。。咁都要解釋,真系腦殘
所以老美咪節節敗退...
唔難理解

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-13 12:17 PM 發表
美國艾奧瓦州聯邦眾議員欣森(Ashley Hinson)日前致函眾議院議長佩洛西,要求對方解釋為何中國官方英文報紙《中國日報》(China Daily)會出現在國會辦公室中,並促請在國會禁絕中共刊物。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210112/photo/bkn-20210112174655691-0112_00952_001_01b.jpg?20210112175750
尾角的偽民主真極權下的新聞有那樣是真?睇下滿口謊言既大咀炮腫統就知啦🤭
唔睇「中國日報」,唔通睇大妓院呀😁

睇「中國日報」,可以改邪歸正!

引用:
原帖由 K2020 於 2021-1-13 12:24 PM 發表
真係好幼稚= =, 美國依家最大敵人係中國, 唔睇下中國D野點打仗阿? 你估侵侵會睇得少?
知己知彼,有咩問題?

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-13 12:17 PM 發表
美國艾奧瓦州聯邦眾議員欣森(Ashley Hinson)日前致函眾議院議長佩洛西,要求對方解釋為何中國官方英文報紙《中國日報》(China Daily)會出現在國會辦公室中,並促請在國會禁絕中共刊物。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210112/photo/bkn-20210112174655691-0112_00952_001_01b.jpg?20210112175750
連睇報紙都唔得?咁民煮鼓油呢?

如果係epoch times 唔知會唔會嘈呢?

引用:
原帖由 K2020 於 2021-1-13 12:56 PM 發表

所以我叫黃絲朋友唔好淨係睇毒果,都要睇下中國呢邊報紙,佢話唔會睇會被洗腦,我答佢你唔了解你所謂既敵人,又點對抗呢?佢無聲出😓,我本意係想引導佢睇下中國呢邊,咁就唔會一面倒去另一邊,好明顯佢比毒果洗晒腦😂
他其實知道的,只是不肯面對現實,縮起個鴕鳥背

引用:
原帖由 K2020 於 2021-1-13 12:24 PM 發表
真係好幼稚= =, 美國依家最大敵人係中國, 唔睇下中國D野點打仗阿? 你估侵侵會睇得少?
我睇美國最大敵人係佢自己,咁多幼稚無知嘅小學雞成為國家嘅決策者,自作孽不可活!

說好的言論自由呢?

佩洛老西深明知己知彼之道,呢啲人中國要提防,美國其他腦殘膠官可以唔洗理。

唔駛睇梗係呀侵啲暴徒插贓嫁禍啦!

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2021-1-13 12:27 PM 發表
佩洛西反叫佢脫掉身上中國製造物品就好睇了.
你竟然對菜乾有興趣?重口…

狗西咬狗西

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-1-13 01:05 PM 發表

公道D講
中國對國內人民既信息接受自由係有限制
將VPN翻牆係列為違法
所以好多人都話中國人係困在圍牆之內
完全唔知道外面發生緊乜野事
但實際上 有去開內地既討論平台度
你會發現 其實內地接收外國既訊息速度
一D都唔比其他地方慢
之前BLM時 有好多短片 都係內地既平台首先睇到
而好多人講到內地既網絡審查時
都會話內地網絡唔可以講共產黨壞話
我只可以講 你地有無上過去睇過 ...
其實國內新聞審查,主要是為了審查“假消息”,“造謠“,你睇睇特朗普叫人飲消毒水就知道假新聞危害,當然你話共產黨殺害幾千萬人,算系假消息,假新聞,還是所謂不能罵共產黨,自己判斷

再說一句,美國打“心戰”,“網戰“,“輿論戰“太厲害,中國早期也只能封網,建立一堵長城,就像你中原騎兵不夠遊牧民族打,最好辦法就是起長城,到你兵強馬壯,熟悉騎兵戰法,就可以去大草原追擊他們,就像朱元璋追擊北元,趕他們回大漠

引用:

問番嗰條婆娘,家中有幾多物品唔係中國製造的?
係咪柒到上腦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]