• 瀏覽: 18,150
  • 回覆: 218
  • 追帖: 1
+4
美國艾奧瓦州聯邦眾議員欣森(Ashley Hinson)日前致函眾議院議長佩洛西,要求對方解釋為何中國官方英文報紙《中國日報》(China Daily)會出現在國會辦公室中,並促請在國會禁絕中共刊物。

想知道事實真相,一定係睇中國官媒

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210112/bkn-20210112174655691-0112_00952_001.html

原來佩洛西其實是「陳永仁」。

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-13 12:17 發表
美國艾奧瓦州聯邦眾議員欣森(Ashley Hinson)日前致函眾議院議長佩洛西,要求對方解釋為何中國官方英文報紙《中國日報》(China Daily)會出現在國會辦公室中,並促請在國會禁絕中共刊物。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210112/photo/bkn-20210112174655691-0112_00952_001_01b.jpg?20210112175750
偽人自然對真相敏感。

鴕鳥不須真
埋沙拒看人
吹風憑惡搞
當利自封神

真係好幼稚= =, 美國依家最大敵人係中國, 唔睇下中國D野點打仗阿? 你估侵侵會睇得少?

民主自由都是假的..

佩洛西反叫佢脫掉身上中國製造物品就好睇了.

對於共和黨黎講
唔係大妓院 毒果 呢D抹黑造謠 不斷攻擊中國既文妓
佢地係唔認同

唔講政治既問題
你美國拒絕了解你既對手想法, 以自己既幻想去訂對中國策略
相反中國就願意理解你既對手諗乜再訂針對性策略
就不怪得美國對住中國越黎越無力啦

有上開大陸網就知, 網民對美國主流傳媒的消息是很清楚的.
每日都有人轉外國新聞到中國網絡世界
睇下果班外國記者在外交部發報會
中國發言人常常以西方傳媒諷刺西方記者就知

相反, 外國人對中國傳媒所報既事就少得太多太多.
只要加句, 黨媒, 就可以唔聽唔睇唔想.

這種兩極既態度, 中美競爭既結果是可以預期的

引用:
原帖由 K2020 於 2021-1-13 12:24 PM 發表
真係好幼稚= =, 美國依家最大敵人係中國, 唔睇下中國D野點打仗阿? 你估侵侵會睇得少?
認同,cy都日日睇毒果啦!就係要睇對方近日有乜搞作之嘛!

不過算啦,外國人唔識乜野係知己知彼百戰百勝 know me know you, will win in every battle

知己知彼啊。。咁都要解釋,真系腦殘

言論自由?

自由大國連睇報紙都無選擇自由

有份外國官方報紙有乜甘出奇?唔通中南海有份讀賣、朝日又會有人話佢賣國?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-1-13 12:39 PM 發表

認同,cy都日日睇毒果啦!就係要睇對方近日有乜搞作之嘛!

不過算啦,外國人唔識乜野係知己知彼百戰百勝 know me know you, will win in every battle
所以我叫黃絲朋友唔好淨係睇毒果,都要睇下中國呢邊報紙,佢話唔會睇會被洗腦,我答佢你唔了解你所謂既敵人,又點對抗呢?佢無聲出😓,我本意係想引導佢睇下中國呢邊,咁就唔會一面倒去另一邊,好明顯佢比毒果洗晒腦😂

引用:
原帖由 starr 於 2021-1-13 12:17 PM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20210112/photo/bkn-20210112174655691-0112_00952_001_01b.jpg?20210112175750
唔通應該叫佩洛茜同志?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]