• 瀏覽: 40,501
  • 回覆: 519
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 siuroy123 於 2021-1-13 11:52 AM 發表
前年元朗7.21事件發生後兩個月,有大批市民到元朗聚集,期間有店舖遭破壞,有途經現場的下班人士疑因政見不同遭「私了」,被迫跪在馬路上及遭人掟玻璃樽。一名有份「私了」路人的送貨員早前在區院承認暴動和非法禁錮兩罪,而一名有份參與破壞的學生則承認非法集結罪。法官直斥售貨員的行為非常野蠻,今(13日)判他入獄40個月,而學生則被判入勞教中心。  

兩名認罪的被告分別是32歲送貨員張裕泰,及18歲中六 ...
專業送頭員

又係自閉+過度活躍症

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2021-1-13 12:19 發表

上次有個官一鑊放七個添啦,斷正都話冇事, 佢話佢哋喺現場出現貝係想見證歷史嘅一刻喎。
法律保護傘囉。

好似當左自己係皇帝 追求民主原來想做皇帝

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2021-1-13 12:02 PM 發表

"辯方求情指張患有自閉症及過度活躍症...."

黃絲個個唔係有病就係弱智, 真係無錯架喎
個犯應該反客為主, 問番個官甘都40個月, 你係未有病同弱智架, 精神有問題就出聲未能判啦

曱甴黃畜低等生物

義士?

今次用自閉同過度活躍症

中左因果報應定律,冇字頭入到去實被人打

引用:
原帖由 timmm 於 2021-1-13 11:54 AM 發表
人生又精彩了
但又係個個都有病,可唔可以比啲新嘅值得呢大佬

曱甴抵9死

有冇咁多白痴仔自閉仔過度活躍仔阿,唔通那200萬+1人全都都........................

一定要嚴懲,以儆效尤!

個𨶙個都話有病

引用:
原帖由 siuroy123 於 2021-1-13 11:52 AM 發表
前年元朗7.21事件發生後兩個月,有大批市民到元朗聚集,期間有店舖遭破壞,有途經現場的下班人士疑因政見不同遭「私了」,被迫跪在馬路上及遭人掟玻璃樽。一名有份「私了」路人的送貨員早前在區院承認暴動和非法禁錮兩罪,而一名有份參與破壞的學生則承認非法集結罪。法官直斥售貨員的行為非常野蠻,今(13日)判他入獄40個月,而學生則被判入勞教中心。  

兩名認罪的被告分別是32歲送貨員張裕泰,及18歲中六 ...
還事主一個公道,可惜重有好多曱甴屎未拉到。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]