• 瀏覽: 46,606
  • 回覆: 551
+14
原來做單親媽咁著數 

曱甴蝗蟲正垃圾!

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-13 07:45 AM 發表

講緊自己
講緊曱甴。唔洗咁緊張。哈哈

引用:
原帖由 A1000 於 2021-1-13 06:09 AM 發表

如果大嗰個仔係六歲,推算返即係佔中嗰段時間咁上下喎!
呀哥心水好清喎,咁都俾你計到?

引用:
原帖由 fb2c58a7db60a9 於 2021-1-13 07:46 AM 發表

講緊曱甴。唔洗咁緊張。哈哈
七哥

綜援都係得果一萬多少少就好心佢返去同父母認錯,然後比兩個小朋友佢哋湊自己去打工啦,做12碼嘅保安都起碼萬5-6啦,咪唔洗受人白眼比人話冇骨氣又要生仔但冇錢養更加可以以身作則教育兩個小朋友囉

咁或者人哋有秘撈啫?

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-13 05:22 AM 發表
無綫新聞節目《星期日檔案》最新的一集引起了網民的關注,這集訪問了3位25歲以下的年輕媽媽,而其中一位單親媽媽,每月領取1萬1千元綜援養育兩個兒

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210112/425690121124188160619732.jpeg/n99EqCFV2x90rMJg9vv2PruBst2p-j_2rAMn06wDJ9M?v=w1280r16_9 ...
香港大把呢 d人身光頸靚攞緊政府資源仲大大聲話吾夠真可恥

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-13 07:48 AM 發表

七哥
近來喜事連連。買香檳都買窮。😪

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-1-13 06:52 AM 發表
好多洗費免晒,其實香港地搵萬零元個啲扣埋開支生活慘過食綜援
先唔好比較錢啦。淨係一個要工作,一個唔使做,已經兩個世界啦

必2件出黎係副作用,享受製造過程啫 

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-13 05:22 AM 發表
無綫新聞節目《星期日檔案》最新的一集引起了網民的關注,這集訪問了3位25歲以下的年輕媽媽,而其中一位單親媽媽,每月領取1萬1千元綜援養育兩個兒

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210112/425690121124188160619732.jpeg/n99EqCFV2x90rMJg9vv2PruBst2p-j_2rAMn06wDJ9M?v=w1280r16_9 ...
曱甴縮影,要靠政府,但又要攞盡着數,用下腦,政府倒,你吃草。曱甴就係冇用加弱智嘅失敗者😎

我仲慘!我係單親父親,要獨力照顧一個小朋友,又要做兩份工作!日日做到隻狗咁!單親又如何,如果不是靠自己去生活,只會影響下一代!

引用:

好過比哂新香港人大媽攞先啦

25歲以下 可以過退休生活 人生勝利組

搵到男朋友 唔結婚 仲可以雙重收入

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2021-1-13 07:48 AM 發表
綜援都係得果一萬多少少就好心佢返去同父母認錯,然後比兩個小朋友佢哋湊自己去打工啦,做12碼嘅保安都起碼萬5-6啦,咪唔洗受人白眼比人話冇骨氣又要生仔但冇錢養更加可以以身作則教育兩個小朋友囉

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]