• 瀏覽: 46,499
  • 回覆: 551
+14
引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-13 05:37 AM 發表
在下都係用千零蚊既三叔 
原來黃屍真係咁窮。哈哈

香港地方不大,但奇人異事非常之多。

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-13 05:22 AM 發表
無綫新聞節目《星期日檔案》最新的一集引起了網民的關注,這集訪問了3位25歲以下的年輕媽媽,而其中一位單親媽媽,每月領取1萬1千元綜援養育兩個兒

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210112/425690121124188160619732.jpeg/n99EqCFV2x90rMJg9vv2PruBst2p-j_2rAMn06wDJ9M?v=w1280r16_9 ...
其實拎住張綜援紙睇家庭醫生,十個九個都吾收錢,所以話攞綜援話睇醫生都吾夠既人係呃人。佢攞住萬一元,不知幾好用,乜都吾使比,只洗萬一元,比起好多人不知幾好洗,佢重成立D乜乜年輕媽媽主席,其實係比壓力社會福利署,拿多D著數!香港地邊鬼得閒歧視你呢D年輕媽媽,鬼信你!

引用:
原帖由 HKPOPO 於 2021-1-13 06:52 AM 發表
又係大陸新移民,只識拿香港人福利,吊
班南亞🐕都係。尤其係利君雅呢條醜婦。

上年黑暴,曱甴仔又搞大人家個肚,幾年後又有呢的新聞

新移民不過唔係
天使!邊個老公都唔知

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-1-13 06:43 發表

1⃣️代老綜接一代呀
我唔係歧視食老綜嘅人,因為社會上有d人需要幫手。但係有啲人佢自己唔肯努力,只係掛住享受。要其他人同佢埋單,好唔公平。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-1-13 06:15 發表

做完嘢,跟手仆嘢,無套中出,享受真自由。
佢就可以享受!但要我哋同佢埋單。

帶住黑色口罩果個??
會唔會部 11 係上年掉汽油彈賺返黎???

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-13 05:22 AM 發表
無綫新聞節目《星期日檔案》最新的一集引起了網民的關注,這集訪問了3位25歲以下的年輕媽媽,而其中一位單親媽媽,每月領取1萬1千元綜援養育兩個兒

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210112/425690121124188160619732.jpeg/n99EqCFV2x90rMJg9vv2PruBst2p-j_2rAMn06wDJ9M?v=w1280r16_9 ...
領綜援啲人係客。社工點會得罪啲客?

正人渣,不去做工,呃納稅人錢

引用:
原帖由 fb2c58a7db60a9 於 2021-1-13 07:10 AM 發表

原來黃屍真係咁窮。哈哈
係呀, 香港納稅人係好窮架

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-13 07:18 AM 發表

係呀, 香港納稅人係好窮架
上年出去做暴徒搵唔少啦。仲扮窮。哈哈。

引用:
原帖由 fb2c58a7db60a9 於 2021-1-13 07:19 AM 發表

上年出去做暴徒搵唔少啦。仲扮窮。哈哈。
你有去 ? 破壞社會安寧

引用:
原帖由 A1000 於 2021-1-13 06:09 AM 發表

如果大嗰個仔係六歲,推算返即係佔中嗰段時間咁上下喎!
咁係金鐘、旺角定銅鑼灣嘅帳幕?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]