• 瀏覽: 46,491
  • 回覆: 551
+14
最佳勇氣獎(出鏡)!每個月仲可以儲千元!
閣下自己闖的禍郤變成香港納稅人對不起你!政府比錢你照顧小朋友你郤用錢養埋貓!香港地有很多比你更慘,更加有需要幫忙的人呀!面皮幾十尺厚!

廢物

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-1-13 05:59 AM 發表
窮仲養到三隻貓?冇人叫佢生仔喎,冇人叫佢買貓喎,曱甴乸閪癢連套都慳,關政府咩事,關納稅人事?
其他唔講, 本來都生活唔多掂,為左自己愛好,仲要抽錢養隻貓,其實對2個仔好自私,點做人阿媽

垃圾曱甴西係咁上下!!

點解唔可以? 有D 富貴到用Vertu 呀!

挽下手同男友一齊咬老綜

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-13 05:37 AM 發表
在下都係用千零蚊既三叔 
我用紅米咋 衰過綜援L

引用:
原帖由 賢豬 於 2021-1-13 05:59 AM 發表
窮仲養到三隻貓?冇人叫佢生仔喎,冇人叫佢買貓喎,曱甴乸閪癢連套都慳,關政府咩事,關納稅人事?
老老實實 呢啲人養貓九成玩玩下
玩厭左 又或者隻貓有咩病痛 佢地會遺棄
呢啲人懶又自私 兩個仔都係搶政府錢嘅籌碼 大家知咩人啦 貓喺佢眼中唔會係家人 係玩具嚟

死窮鬼又學人生仔⋯⋯⋯

引用:
原帖由 樹下靚雞翼 於 2021-1-13 06:50 AM 發表
聽說 綜授綜 免租金  有眼鏡費 買電腦費 旅行費 睇醫生吾洗錢 交通津貼 書薄全免 睇醫生免費 係天下冇敵果隻
大部分拎綜援人士內地有物業收租, 男士經常嫖妓, 女人低調用名牌, 香港很多社工支援和幫助綜援人士爭取福利 (唔知社工有冇收取利益), 政府應該檢討和重視問題😠

引用:
原帖由 skinbanana 於 2021-1-13 07:00 AM 發表

我用紅米咋 衰過綜援L
要求唔高, 最緊要唔貴

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-1-13 06:56 AM 發表

其他唔講, 本來都生活唔多掂,為左自己愛好,仲要抽錢養隻貓,其實對2個仔好自私,點做人阿媽

雖然家貓可以粗養,夜晚放佢出黎捉老鼠食

留意冰箱上的貼紙,為什麼她反共卻用民族品牌洗潔精?

[local]3[/local]

又係社會既錯

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-1-13 05:37 AM 發表
在下都係用千零蚊既三叔 
我仲用緊4 年前三叔機

引用:
原帖由 pugbb 於 2021-1-13 05:22 AM 發表
無綫新聞節目《星期日檔案》最新的一集引起了網民的關注,這集訪問了3位25歲以下的年輕媽媽,而其中一位單親媽媽,每月領取1萬1千元綜援養育兩個兒

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210112/425690121124188160619732.jpeg/n99EqCFV2x90rMJg9vv2PruBst2p-j_2rAMn06wDJ9M?v=w1280r16_9 ...
點都好過益曱甴。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]