• 瀏覽: 6,944
  • 回覆: 53
+16
約八名穿「暴徒裝」蒙面黑衣人昨午在港鐵大學站對開廣場中大保安站,呼籲其他人拒絕向保安員展示學生證,其間有黑衣人推倒鐵欄後逃走,並撥灑不明白色粉末,導致一名保安員眼部中招不適送院,警方事後拘捕一名涉案男子,由於擔心粉末有毒性,消防派出危害物質專隊到場調查。

自尋死路 校園黑暴再現潑粉摔欄不合作  

嚴懲不貸 清靜之地豈容爾等玷污搞破壞

自2020年6月30日香港國安法實施以嚟,為咗撥亂反正、正本清源,香港警方多次雷霆出擊,先後拘捕咗一大批亂港暴徒,全面震懾咗攬炒派及黑暴分子,從根本上扭轉咗香港社會秩序混亂不堪嘅局面,令香港得以繼續平穩向前推進。喺特區政府嘅正確指引下,喺全港市民嘅共同參與下,本港疫情形勢亦逐步趨於緩和,本以為香港嘅「疫魔」和「黑魔」會就此雙雙消沉,逐步淡出民眾視野,香港將乘著祖國發展嘅快車,抓住歷史機遇,再創新嘅輝煌。

但每每此時,總有那麼一些頑固分子,賊心不死,冒著鋃鐺入獄嘅風險,出嚟為禍香港,俾香港嘅發展製造阻礙,俾渴望和平穩定嘅市民內心添堵,似咁樣嘅亂港賊子,唔嚴懲難以平民憤,尤其係屢屢喺校園清淨之地作亂嘅暴力分子,更係難以饒恕。尋日係香港中文大學新學期開課嘅日子,有人卻趁機發起不合作運動,八名身著「暴徒裝」嘅蒙面黑衣人,無視《蒙面法》嘅禁令,喺港鐵大學站對開廣場中大保安站,呼籲其他人拒絕向保安員展示學生證。喺保安員上前制止時,有黑衣人推倒鐵欄後逃走,並向保安員撥灑不明白色粉末,導致一名保安員眼部不適被送往醫院接受治療。保安員截獲其中一名黑衣暴徒並報警,經警方初步調查獲悉,被捕嘅曹姓男子乃中大學生,係煽暴骨幹成員,而且劣跡斑斑,原本就係亂港暴徒中嘅一份子。自前年6月爆發修例風波以來,佢就不斷煽動仇視政府及抹黑警隊,曾多次參與暴動及非法集結,並喺個人社交媒體上發佈泯滅人性嘅暴力言論,包括2019年12月16日曾喺社交媒體上發佈一張截圖,將同年11月喺馬鞍山遭暴徒縱火嚴重燒傷嘅李伯,被淋燒前、淋燒中及康復階段嘅照片進行拼圖惡搞,期間更使用「生肉」、「煮」、「半生熟」等暴力詞彙進行二次煽暴,其冷血程度、草菅人命之舉令人髮指。

眾所周知,前年攬炒派借修例風波喺香港引發咗一系列暴動事件,黑暴分子除四處堵路、縱火及大肆破壞社會安寧外,更一度將校園闢作「暴亂基地」,甚至佔據中大及理大校園製造大量危險化學武器,公然喺校園煽暴縱暴、蠱惑青年學生用「違法達義」嘅極端手段獲得所謂嘅「自由」。為咗守護校園淨土,飽受黑暴襲擾之苦嘅大學,事後大都喺本校實施咗出入管理措施,以防黑暴分子趁機混入校園繼續作惡。中大則喺2019年11月底起,便要求大學教職員及學生進入校園必須出示「中大通」,校友需出示校友圖書證或校友信用卡來證明身份。很顯然,此管控舉措喺很大程度上擱淺咗暴徒嘅「作戰」計畫,影響咗暴徒嘅「發揮」優勢。於是,喺舊年12月8日,有學生關注群組為咗應對學校嘅管控舉措,便喺社交媒體貼文「中大同學不合作運動」,呼籲同學「唔Show證入校園」,拒絕向中大各出入口保安員出示證件,直接進入校園,尋日嘅暴力事件很顯然係有人妄圖借中大開課之機將不合作運動延續落去。

「前車之覆,後車之鑒」,如今嘅香港已然唔係19年嘅香港,國安法利劍高懸,不管係如同黎智英、黃之鋒等哩樣嘅亂港頭目,定係裹班名不見經傳嘅小嘍囉,都已喺港警嘅雷霆出擊下束手就擒,鋃鐺入獄。在此亦奉勸還喺執迷不悟嘅亂港分子,及時收手,回頭係岸,否則只能係自尋死路。校園乃求知嘅清淨之所,絕唔容許任何暴力分子喺此作惡破壞,尋天嘅曹姓暴徒亦必將為自己嘅魯莽之舉付出嚴重嘅代價,逃竄嘅同夥亦休想能逃過法律嘅鐵網,認罪伏法,接受制裁只不過係時間問題而已。

垃圾大學牲。。。

香港欠缺法官監察制度,司法制度存在嚴重缺陷, 暴徒罪行全被黃官美化、輕判甚至放生,導致社會秩序失控是自甘墮落的表現。為了香港既前途,必須鏟除黃黑貪官,清理門戶,社會才可安享太平。

現在警方打黑暴絶不手軟!

問題學校校長管理人,是好重要,如果校長管理人,管理不到學生問題,
成間學校搬去大灣區開辦吧!學生要去大灣區返學,問題好快解決,
到時香港開大灣區監獄區,大灣區大學,都是香港未來好事

附件

7028.jpg(189.88 KB)

7029.jpg(189.22 KB)

7030.jpg(104.38 KB)

7030_1.jpg(89.03 KB)

7030_2.jpg(243.84 KB)

7031.jpg(164.92 KB)

901732.jpg(148.86 KB)

901733.jpg(145.95 KB)

901734.jpg(105.54 KB)

901735.jpg(157.99 KB)

901736.jpg(114.01 KB)

901737.jpg(275.44 KB)

901738.jpg(88.89 KB)

100_1.jpg(232.02 KB)

段校長管治下的大學生

引用:
原帖由 SOWIN888 於 2021-1-12 07:06 PM 發表
問題學校校長管理人,是好重要,如果校長管理人,管理不到學生問題,
成間學校搬去大灣區開辦吧!學生要去大灣區返學,問題好快解決,
到時香港開大灣區監獄區,大灣區大學,都是香港未來好事
多謝師兄提供咁多圖片

臭罌出臭草,
暴師出暴徒,
暴大出暴徒。

香港教改失敗 衛道人士「學術自由」洗腦教學沉淪學生 香港教育惡性循環 惡果早種🤔

暴大學畜暴徒唔敢死出街暴動,衰到恰保安,段喪志去咗邊 ?

大學生變黑暴
校長有冇責任

呢班曱甴已經冇得救
對佢寬大等於對香港殘忍
先打斷手腳再送入監倉

違法達2是誰主張,大學生學野都幾快,但係好事定壞事?唔駛多講啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]