• 瀏覽: 15,509
  • 回覆: 173
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-12 06:35 PM 發表
石鏡泉??係咪教人攞藤條打仔嗰個
咪搞錯,唔係打仔,係打曱甴。

唔炒就難熄眾怒

引用:
原帖由 ben1999 於 2021-1-12 09:05 PM 發表
唔炒就難熄眾怒
正苦簽D合約好有趣, 炒人往往仲要賠大錢

到時俾美國政府罰錢再問為誰服務啦

引用:
原帖由 cskch 於 2021-1-12 06:46 PM 發表

美資投行已經停左.
佢地比侵侵搞到頭都痕

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-1-12 06:37 PM 發表

教人打人已觸犯香港法律
你係講梁家傑?

引用:
原帖由 win9876432 於 2021-1-12 06:26 PM 發表
盈富基金被捲入中美角力之中,盈富基金管理人道富環球因應美國制裁一些恒指成分股的中資股,就謂會依從美國政府旨意,不再買入這些被制裁的股票。至於會否沽出,看日後美國政府的要求。

盈富基金於今日港股收市報28.4元,升1%。

對於盈富基金管理人道富環球的舉動,《經濟日報》專欄作家石鏡泉今日撰文籲「炒咗道富啦!」
他表示,作為持有一手盈富基金的投資者,呼籲各盈富基金投資者,為了本身利益,建議港府 ...
馬上炒

7婆連打隻基金老鼠都冇力,仲話政府管唔到,無能到極但自己糧就照出,市民強積金就照蝕

美國盈富基金

炒魷啦

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-12 06:35 PM 發表
石鏡泉??係咪教人攞藤條打仔嗰個
係呀, 佢好暴力架. 叫人用70後或之前的人經常被阿媽教訓(教育)方法處理暴徒, 令自己什麼工作都即時消失. 很多正義的香港人都指責他的.
而暴徒日日更暴力的行為卻可以不受批評. 甚至有人話暴力可解決問題都沒有事. 香港人真的一絕.

Well done!👏🏻👏🏻👏🏻

香港應該支持中國。換基金佬係支持表現,

引用:
原帖由 win9876432 於 2021-1-12 06:26 PM 發表
盈富基金被捲入中美角力之中,盈富基金管理人道富環球因應美國制裁一些恒指成分股的中資股,就謂會依從美國政府旨意,不再買入這些被制裁的股票。至於會否沽出,看日後美國政府的要求。

盈富基金於今日港股收市報28.4元,升1%。

對於盈富基金管理人道富環球的舉動,《經濟日報》專欄作家石鏡泉今日撰文籲「炒咗道富啦!」
他表示,作為持有一手盈富基金的投資者,呼籲各盈富基金投資者,為了本身利益,建議港府 ...
其實一直以嚟都係咁,例如D MPF, HSBC, 以為自己管理一大堆錢就等於擁有一大堆錢 ,係大佬 ,唔知道佢係服務啲客嘅

一定要炒😏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]