• 瀏覽: 15,522
  • 回覆: 173
  • 追帖: 1
+2
盈富係香港納稅人血汗錢,所以一定要換經理人,冇理由香港人財富掌握在美資手中,仲要每年比高昂管理費

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-1-12 06:41 PM 發表

呢d恆指基金好簡單, 大把行e+都做緊
根本送錢比美資經理人洗。

黃鄭日娥話:石仔你多L事。

引用:
原帖由 FENFAY 於 2021-1-12 06:32 PM 發表
我不明白權責細則是怎樣劃分的,雖然是美企,但我不明白為何代理人只是代別人投資,都要受美國禁令影響.難道這些資產名義上是屬於代理人自身的?
同意,被動基金總可有方法講通過關,管理人要zero risk就唔好做

引用:
原帖由 win9876432 於 2021-1-12 06:26 PM 發表
盈富基金被捲入中美角力之中,盈富基金管理人道富環球因應美國制裁一些恒指成分股的中資股,就謂會依從美國政府旨意,不再買入這些被制裁的股票。至於會否沽出,看日後美國政府的要求。

盈富基金於今日港股收市報28.4元,升1%。

對於盈富基金管理人道富環球的舉動,《經濟日報》專欄作家石鏡泉今日撰文籲「炒咗道富啦!」
他表示,作為持有一手盈富基金的投資者,呼籲各盈富基金投資者,為了本身利益,建議港府 ...
7.21鄉黑搧惑者浦頭啦?幾時回港投案?!

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-1-12 06:37 PM 發表

教人打人已觸犯香港法律
你指梁家杰 ????

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-12 06:35 PM 發表
石鏡泉??係咪教人攞藤條打仔嗰個
無反中白痴既事...

引用:
原帖由 JamesPong_007 於 2021-1-12 06:37 PM 發表

教人打人已觸犯香港法律
執法都有選擇性

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-12 19:06 發表

殺無赦都冇事啦
記憶中, 佢好似話對港獨殺無赦 而唔係支持港獨個d人喎

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-1-12 19:06 發表

殺無赦都冇事啦
睇咗相關資料, 只係警方話冇證據

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-12 07:11 PM 發表

7.21鄉黑搧惑者浦頭啦?幾時回港投案?!
搧動嗰個柒頭六尺四低級調查員拉撚咗啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]