• 瀏覽: 26,554
  • 回覆: 281
+6
引用:
原帖由 pandan07 於 2021-1-12 05:45 PM 發表
中美台海地緣角力在特朗普政府任期餘下不足10天之際,陡然升級,美國務卿蓬佩奧(Mike Pompeo)稱將取消美國與台灣的所有交往限制後,美國助理國務卿古柏與台灣駐美代表蕭美琴會晤;在此敏感時刻,解放

中國對肥蓬的回應,相信陸續有來。

新聞來源連結:
https://china.hket.com/article/2850580?r=cpstni
其實浸浸都要換人,佢係國會搞到亂糟糟,現在臨尾又搞中國其實想轉移視線

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2021-1-12 05:58 PM 發表
事實係無論中國現在怎樣強大,武器嘅肌肉仍不如老美。果個白痴胡錫進當自己係習總,話派飛機去台灣,不自量力。
唔識就唔好學人講啦!老美係有料,就做野啦!廢人信埋啲廢國,理黃色物體真係越來越越on9。

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-12 06:06 PM 發表

越戰和韓戰,美國突然肌肉萎縮
啲黃色白痴識Q歷史咩,毒果喂咩班白痴就食咩架啦!

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-1-12 06:30 PM 發表

肥奧會去台灣
不過是1.20後
亞呆灣偽總統一句聲都冇,白黃白痴連非之都冇得打。

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2021-1-12 05:58 PM 發表
事實係無論中國現在怎樣強大,武器嘅肌肉仍不如老美。果個白痴胡錫進當自己係習總,話派飛機去台灣,不自量力。
佢叻過你,如果佢係白痴,咁你咪白痴都不如囉!

其實遲早都打,既然鹵味揾上門,打贏順便收歸台灣, 打唔贏台灣又未必敢獨立

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-1-12 07:39 PM 發表

中國的核武數量極為有限..........最少都要一年左右時間才可以追回安全水平.....!!
在威力上中國核武不輸其他國家多少......有可能是全世界最強.....只是數量上不足......!!
只要補回數量之不足........出手只是時間問題...!!
打呆灣要用核舞,你太睇得起呆灣!一宣戰就投降啦!邊有人會送死架!呆灣班軍人心知肚明。

系太平洋打常規或者唔夠美國打,美國成日請幫手。系中國地頭就中國好打。。。未計大家有核武。就系同歸於盡

引用:
原帖由 atkatk002 於 2021-1-12 06:06 PM 發表

美國肌肉好番啦,不過依家變左腦部萎縮了

引用:
原帖由 香香一言堂 於 2021-1-12 17:58 發表
當年韓戰之役老尾以為老解無料到
故意超越三八線
結果........ 寫哂入歷史

又打飛機啦 😂😂

引用:

講到好似中國贏左咁 唔係政治問題⋯⋯PLA打條撚咩 無蘇援 咪好似東線咁用優勢兵力打分散曬的陸戰隊一師都打唔掂 自己重要損兵折將

引用:
美國係一個好識老作嘅國家,你唔係真係信佢有咁勁呀??

如果地球的經費,用返係人民身上。這個不是天堂嗎。

阿爺對台態度好明確夠強硬, 美國佬是否想送台灣騙子島一程, 想欣賞台灣騙子島變火海嗎...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]